Μέση Ανατολή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διεξάγουν επιχείρηση κατά της πόλης Κουντούζ

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον της στρατηγικής πόλης Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, η οποία έχει επανειλημμένα δεχτεί επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η επιχείρηση διεξάγεται την ώρα που οι αντάρτες και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στη Ντόχα τις γενικές γραμμές μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.

Η επίθεση άρχισε από διάφορες πλευρές ταυτόχρονα, γύρω στη 01.00 το πρωί (23.30 βράδυ Παρασκευής στην Ελλάδα). «Επί του παρόντος, οκτώ μαχητές Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί ανατολικά και δυτικά της Κουντούζ» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, ο Σάγιεντ Σαρουάρ Χουσάινι.

«Οι μάχες συνεχίζονται. Κομάντος έφτασαν στην πόλη και προσπαθούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ταλιμπάν» πρόσθεσε.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην πόλη, μετέδωσε ότι πυρά μικρού και μεγάλου διαμετρήματος ακουγόταν σε τέσσερις περιοχές της Κουντούζ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Τατζικιστάν.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ, είπε ότι καίρια σημεία της πόλης έπεσαν στα χέρια των ανταρτών. «Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στην πόλη Κουντούζ από διάφορες κατευθύνσεις σήμερα το πρωί. Είμαστε έως τώρα μέσα στην πόλη και καταλαμβάνουμε κυβερνητικά κτίρια το ένα μετά το άλλο» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν για σύντομο χρονικό διάστημα την Κουντούζ τον Σεπτέμβριο του 2015, πριν εκδιωχθούν κυρίως χάρη σε σημαντική αμερικανική αεροπορική υποστήριξη. Έκτοτε έκαναν αρκετές ακόμη απόπειρες, αλλά δεν κατάφεραν να καταλάβουν εκ νέου την πόλη στο σύνολό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...