Διατροφή

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο παγωτό στον κόσμο - Αν το φάτε μπορεί και να είναι το τελευταίο σας!

Γιατί μπορεί ελάχιστοι σε αυτόν  τον μάταιο κόσμο να μην μπορούν να αντισταθούν στην αγαπημένη τους γεύση παγωτού, ωστόσο σίγουρα θα το σκεφτόντουσαν και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά αν  υπήρχε σοβαρή πιθανότητα αυτό να ήταν και το τελευταίο τους!

Και μπορεί το παγωτό να έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα παιδικά μας χρόνια, ωστόσο το νέο… κατασκεύασμα της Aldwych Cafe & Ice Cream Sallor στη Γλασκώβη, δεν είναι σίγουρα για παιδιά, αφού για να το δοκιμάσει κανείς πρέπει να είναι πάνω από 18.

Ο λόγος; Κρύβεται στη συνταγή του, αφού το βασικό συστατικό του δεν είναι άλλο από τις πιπεριές Carolina Reaper, ένα είδος τσίλι τόσο φλογερών που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως οι πιο καυτερές στον κόσμο με… σκορ 1,569,300 στην κλίμακα Scoville (βάσει καψαϊκίνης)! Σαν να λέμε δηλαδή, 500 φορές πιο καυτερές από τη σάλτσα Tabasco!

Όσο δροσιστικό ωστόσο μπορεί να είναι ένα παγωτό, άλλο τόσο… διαολεμένα πικάντικο είναι το ιταλικής συνταγής «Respiro del Diavolo» που οι ενήλικες, πριν το δοκιμάσουν, πρέπει πρώτα να υπογράψουν ένα ειδικό νομικό έγγραφο, βάσει του οποίου αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει της θαρραλέας δοκιμής. Και μιας και μιλάμε για Διάβολο, δεν θα μπορούσε στις… ανεπιθύμητες παρενέργειες να μην αναγράφεται ακόμα και ο θάνατος!

Θα πρέπει επίσης να… συνοδεύονται από κάποιον «νηφάλιο» προκειμένου να αναλάβει το δύσκολο έργο της επιστροφής του καψαλισμένου σπίτι, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι σε θέση λόγω των παραπάνω παρενεργειών.

Μετά από όλα αυτά πώς θα μπορούσε κάποιος να σε κρίνει αν προτιμήσεις την τίμια και ταπεινή βανίλια ή σοκολάτα; Άντε, μια στρατσιατέλα βρε αδερφέ αν θες να ζήσεις λίγο επικίνδυνα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ