Αρχείο

Αυτός είναι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου: Προερχόταν από την ΠΑ - Καρέ – καρέ η ανάσυρση των σορών στον Πόρο


Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροποριά ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων.

pilot2pilot4

 

Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας το ελικόπτερο με κυβερνήτη τον Νίκο Καρυστινό και επιβάτες τους δύο Ρώσους έπεσε στη θάλασσα αφού πρώτα χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη.

KAΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ 

Μετά από εντατικές έρευνες, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου.

Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο από την ανάσυρση των σορών εξασφάλισε το One Channel, όπου διακρίνεται η επιχείρηση του κλιμακίου.

https://www.youtube.com/embed/Aw7IQEI8DTI?feature=oembed

Επεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ

Το ελικόπτερο, το οποίο αμέσως μετά την απογείωσή του δεν μπόρεσε να σηκωθεί, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο είναι κομμένο στα δύο, ενώ τα συντρίμμια του είναι πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτός του βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ακόμη, πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο One Channel, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να σηκωθεί.

«Την ώρα που σηκώθηκε, στα δύο, τρία μέτρα έβγαλε μια φλόγα από κάτω, φωτιά. Δεν μπορούσε να σηκωθεί και ξαφνικά έπεσε στα καλώδια. Κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχε δυνάμεις να σηκωθεί» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο δημοσιογράφο Λεωνίδα Καπερναράκο, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή όπου έγινε η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου με τους τρεις νεκρούς.

https://www.youtube.com/embed/5uBImyo6Kco?feature=oembed

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ