Κόσμος

Αυστραλία: Οι βίγκαν γονείς που «βασάνιζαν» την κόρη τους αφέθηκαν ελεύθεροι

Τιμωρήθηκαν με 300 ώρες κοινωνικής εργασίας, για παραμέληση ανηλίκου παρά το γεγονός ότι το κορίτσι τους υπέφερε όσο το υπέβαλαν στο είδος διατροφής που είχαν εκείνοι επιλέξει.

Εκτός φυλακής και μόνο με 300 ώρες κοινωνική εργασία τιμωρήθηκε ένα ζευγάρι γονέων βίγκαν από την Αυστραλία παρά το γεγονός ότι το κορίτσι τους υπέφερε όσο το υπέβαλαν σε αυτό το είδος διατροφής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 όταν και έγινε γνωστή η υπόθεση το κορίτσι που τότε ήταν 19 μηνών - σήμερα είναι 3 ετών - δεν είχε δόντια και έμοιαζε με βρέφος 3 μηνών.

Λόγω της κακής διατροφής το κορίτσι υπέφερε επίσης από ασθένεια στα οστά με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μικρά κατάγματα ενώ ήταν και ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το βρέφος τρεφόταν με πατάτες, ρύζι, ψωμί, φυστικοβούτυρο, γάλα από ρύζι και περιστασιακά του έδιναν φρούτα.

Το κορίτσι πλέον ζει με άλλη οικογένεια στο Κουίνσλαντ και μολονότι η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί εντούτοις υποβάλλεται σε λογοθεραπεία και κινησιοθεραπεία, της χορηγούνται φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξή της ενώ η πνευματική της ανάπτυξη είναι κάτω από τον μέσο όρο.

Η δικαστής έκρινε ότι η παραμέληση του μικρού κοριτσιού ήταν θέμα περισσότερο ελλιπούς προσοχής εκ μέρους των γονέων και όχι προμελετημένη πράξη. Ωστόσο επισήμανε ότι «είναι ευθύνη κάθε γονέα να διασφαλίζει ότι η διατροφή που λαμβάνει το παιδί του είναι ισορροπημένη» είπε η δικαστής.

Οι αρχές είχαν ανακαλύψει την υπόθεση όταν τον Μάρτιο του 2018 το κορίτσι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο μετά από κρίση που έπαθε ενώ ήταν στο σπίτι της. Τότε, μάλιστα, ζύγιζε 4,89 κιλά και δεν την είχε δει παιδίατρος από την ημέρα που είχε γεννηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...