Εσωτερική Ασφάλεια

"Αστικός πόλεμος" από τους αντιεξουσιαστές: Κατεπείγον έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για έκτακτα μέτρα μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα

Μια μορφή "αστικού πολέμου" φαίνεται πως αναμένει η Ελληνική Αστυνομία μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα, ενώ ήδη έγιναν τα πρώτα επεισόδια από αντιεξουσιαστές κατά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι και ξεκίνησε από τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Αλέξη (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου), ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκαν στο ίδιο σημείο επεισόδια σημαντικής έντασης.

Tο κατεπείγον έγγραφο για έκτακτα μέτρα ασφάλειας και επιτήρηση των εξουσιαστών που έστειλε η ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέααποκαλύπτει η εφημερίδα «τα Νέα».

Όπως αναφέρει στο σημερινό της δημοσίευμα, στο έγγραφο αυτό, με το φόβο να υπάρξει «ανταποδοτική» επίθεση κατά αστυνομικού στόχου λόγω της μείωσης της ποινής του Επαμεινώνδα Κορκονέα και της αποφυλάκισής του, καταγράφεται η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για καταδρομική ή ένοπλη επίθεση αλλά και η προσπάθεια να επιτηρούνται διαρκώς οι ομάδες αντιεξουσιαστών.

«Να εντατικοποιήσετε τα μέτρα αυξημένης και ανελλιπούς επιτήρησης χώρων(στέκια, καταλήψεις) όπου συναθροίζονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ιδιαίτερη προσοχή και ένταση. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή για την αποφυγή έκνομων ενεργειών από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μεταξύ άλλων επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και οχημάτων, ενώ προς επίτευξη του σκοπού αυτού να εκδηλωθεί και οποιοδήποτε, κατά την κρίση σας, έκτακτο μέτρο για την επαύξηση του βαθμού ασφαλείας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναφέρει μάλιστα ότι «οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην παρακολούθηση των αντιεξουσιαστών να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας τους καθώς και την υποχρέωσή τους να αναφέρουν άμεσα κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψη τους (συναθροιζόμενα άτομα, καταδρομικές επιθέσεις, παρεμβάσεις, πρόκληση φθορών, μετακινήσεις ομάδων κ.α). Ακόμη ζητείται η ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών για πρόληψη τέτοιου είδους επιθέσεων.

Δείτε το έγγραφο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...