Κυπριακό

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για το Κυπριακό: "Έχει 45 χρόνια που δεν τα βρήκαμε θα τα βρούμε τώρα;"

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να είναι αυστηρός και να εμπνέεται από αρχές δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης που προέστη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε “πιστεύω άλλα θέλουμε εμείς και άλλα θέλει ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μπορεί να μην το λέει αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι πιέζεται από την Άγκυρα". Ο Μακαριότατος ανέφερε πως δεν έχει ιδία θέληση ο κ. Ακιντζί και πως ότι θέλει η Άγκυρα εκείνο πρεσβεύει και ο Ακιντζί.

Πρόσθεσε πως “θα ήτο μια καλή επιδιαιτησία , όπως θα πάν αμφότεροι τέλος του Σεπτέμβρη να δουν τον ΓΓ”.

Διερωτήθηκε ωστόσο κατά πόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ θα είναι σε θέση να κάνει να κάνει μια καλή επιδιαιτησία. Θα έχει, διερωτήθηκε, ο ΓΓ το θάρρος να πει `αυτό είναι σωστό το δέχομαι , αυτό δεν είναι σωστό το απορρίπτω; Ελάτε κάτω να κάνουμε ένα σωστό κράτος; Να βοηθήσει πραγματικά;"

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις αμφιβολίες του "να τα βρούμε μόνοι μας αφού", όπως ανέφερε, η Τουρκία "γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θέλει τα πάντα. Εάν είναι δυνατόν θέλει όλη την Κύπρο". Εκτίμησε πως δεν πιστεύει ότι μπορούμε να κάνουμε συνομιλίες και να βρούμε λύση. "Έχει 45 χρόνια που δεν τα βρήκαμε θα τα βρούμε τώρα;" διερωτήθηκε.

"Θα ηθέλαμε ένα αυστηρό ΓΓ των ΗΕ αλλά να εμπνέεται από αρχές δικαιοσύνης και που να έρθει και να πει ελάτε εδώ για να κάνουμε ένα κράτος σωστό να δουλεύει. Γιατί εάν δεν δουλεύει θα καταρρεύσει και όταν καταρρεύσει θα διαλυθούν τα πάντα", συμπλήρωσε.

Ευχήθηκε όπως ο Αντόνιο Γκουτέρες φθάσει σε αυτό το ύψος και "να διατάξει `εγώ ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ αυτά πρεσβεύω και αυτά πρέπει να λάβουν χώρα`. Τότε να τον συγχαρούμε", συμπλήρωσε .

"Εάν δεν φτάσει σε αυτό το ύψος ο ΓΓ δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος άλλος να βοηθήσει. Οι ισχυροί της γης, δεν νομίζω. Εκείνοι θέλουν τα άνομα συμφέροντα τους", κατέληξε.

Πηγή: ant1.com.cy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...