Εκκλησία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γιατί ο νέος Ουκρανός πρόεδρος δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν με τον Βαρθολομαίο-Πως εμπλέκονται οι Αμερικανοί

Πριν από μια εβδομάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρώτο μετά την συνάντηση στο Φανάρι του νέου Ουκρανού προέδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αποκάλυψε την άρνηση του πρώτου να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν.

Οι Φαναριώτες υποστήριζαν πως επρόκειτο για ένα έγγραφο με βάση οικολογικά θέματα, αλλά είναι προφανές πως η άρνηση του Ζελένσκι κάπου αλλού είχε την βάση της.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζέλενσκι επανέλαβε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνει στις εκκλησιαστικές υποθέσεις και από την πλευρά του ο Πατριάρχης υποσχέθηκε να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις της νέας ουκρανικής εκκλησίας παρόλο που ο Τόμος αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνθέτει μια κατάσταση συνεχούς επιρροής και ενεργού ρόλου στην OCU.

Ο Zelensky, λοιπόν, κατά την συνάντηση στο Φανάρι αρνήθηκε να υπογράψει μια οικολογική συμφωνία που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων μεταξύ του Πατριαρχείου και του ουκρναικού Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι μείναμε με την απορία: Γιατί!!

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την ουκρανική ιστοσελίδα Strana.ua, ήταν η στάση του Zelensky για "μη παρέμβαση" που δεν του επέτρεψε να υπογράψει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με μια πηγή στους κύκλους της Εκκλησίας, πυο επικαλείται η ιστοσελίδα, η συνάντηση ξεκίνησε από αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που ήθελαν να δείξουν στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ του Zelensky και του Φαναρίου. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από πολιτικούς αναλυτές της Ουκρανίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διαδραματίσει ηγετικό και καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της νέας εκκλησίας και είναι πρόθυμο να συνεχίσει τη δουλειά του.

Συμβολικά, ήταν σημαντικό για την Ουάσιγκτον ότι τα δύο μέρη θα υπέγραφαν μια συμφωνία, έτσι, επιλέχθηκε ένα ουδέτερο και ευχάριστο θέμα όπως η οικολογία.

Εντούτοις, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που ήταν πάντα πρόθυμο να διακηρύξει τις ανιδιοτελείς πράξεις του ως «Μητέρα Εκκλησία», έκανε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κάποιες τελευταίες αλλαγές στο τελικό έγγραφο, οδηγώντας στην απόρριψη.

"Οι Έλληνες διαπραγματεύθηκαν ένα έγγραφο καθαρά οικολογικού χαρακτήρα με το Κίεβο, αλλά στη συνέχεια εισήγαγαν μια σειρά από σημαντικές προσθήκες. Μεταξύ αυτών - η συναίνεση του Βλαντιμίρ Ζέλενσκυ για τη διασφάλιση της συνέχειας των πολιτικών του Πέτρο Πόροσενκο στη θρησκευτική σφαίρα, η αναγνώριση του βασικού ρόλου του τόμου στη διαδικασία ανάπτυξης της εκκλησιαστικής σφαίρας στην Ουκρανία και η αναγνώριση από τον Πρόεδρο του  OCU ως μοναδική κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αλλά όταν έλαβε το νέο κείμενο, ο Zelensky αρνήθηκε να το υπογράψει, τονίζοντας ότι το κράτος δεν θα παρέμβει στις εκκλησιαστικές υποθέσεις ", ανέφερε η πηγή στην Strana.ua.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...