Κόσμος

Απίστευτο! Σκότωσε τον σερβιτόρο γιατί άργησε το σάντουιτς

Ένας σερβιτόρος που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο παριζιάνικο προάστιο Seine-Saint-Denis πυροβολήθηκε από έναν οπλοφόρο που προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένος με το χρόνο που έπαιρνε για να ετοιμαστεί το σάντουιτς του.

Ήταν περίπου 9 μ.μ. στο Noisy-le-Grand στο εστιατόριο Le Mistral όταν έλαβαν χώρα τα θανατηφόρα γεγονότα. Σύμφωνα με το προσωπικό του εστιατορίου και τους μάρτυρες, αφού παραπονέθηκε ότι το φαγητό του πήρε πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί, ο δράστης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον σερβιτόρο, αναφέρει το Franceinfo.

Παρά τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο περιστατικό, ο 28χρονος άνδρας, που πυροβολήθηκε στον ώμο, πέθανε λίγο μετά.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών. Επί του παρόντος, η αστυνομία εξακολουθεί να προσπαθεί να τον εντοπίσει.

"Δεν μπορούμε να στιγματίσουμε τη γειτονιά από αυτό το ατυχές γεγονός", δήλωσε η δήμαρχος του Noisy-le-Grand Brigitte Marsigny κατά τη διάρκεια μιας δήλωσης συλλυπητηρίων στην οικογένεια του θύματος.

Πάντως το περιστατικό είναι μόνο το πιο πρόσφατο βίαιο έγκλημα που συμβαίνει στην περιοχή Seine-Saint-Denis. Πολλοί έχουν περιγράψει το notorious banlieue ως επικίνδυνη μη-προσβάσιμη ζώνη. Πιστεύεται ότι το 20% του συνολικού πληθυσμού του αποτελείται από παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με το γαλλικό κοινοβούλιο, μπορεί να υπάρχουν περίπου 400.000 λαθρομετανάστες που ζουν στο Σεν Ντενίς, αναφέρει η Le Figaro.

Η περιοχή έχει δει αρκετά μεγάλα και ιδιαίτερα βάναυσα εγκλήματα τα τελευταία χρόνια.

Το 2018, ένας άνθρωπος περπατούσε κατά μήκος του δρόμου όταν μια ομάδα ανθρώπων του έκλεψε το τηλέφωνό του και έσπασε τα χρυσά δόντια του. Μήνες νωρίτερα, ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο όχημά του γεμάτο τρύπες από σφαίρες.

Όταν μίλησε για το θέμα των προαστίων όπως το Seine-Saint-Denis, ο πρώην Γάλλος γραμματέας του κράτους, Philippe de Villiers, είπε το εξής: Εάν τα προάστια δημιουργησούν περαιτέρω και ακόμη πιο βίαιες εξεγέρσεις, δεν θα έχουμε κανέναν τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε, εμείς στερούμαστε τα μέσα, λείπουν οι άνδρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα της γαλλικής πολιτικής. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ