Κόσμος

Απίστευτο: Μπουκάλι με γράμμα Ρώσου ναύτη ξεβράστηκε στην Αλάσκα μετά από 50 χρόνια!

Ένα κομμάτι… ιστορίας ξεβράστηκε στις ακτές της δυτικής Αλάσκας.

Κάτοικος βρήκε ένα σφραγισμένο μπουκάλι που περιείχε ένα γράμμα γραμμένο πριν από 50 χρόνια.

Το μπουκάλι που περιείχε μια χειρόγραφη επιστολή γραμμένη στα ρωσικά βρήκε ο Τάιλερ Ιβάνοφ στις αρχές του μήνα ενώ μάζευε ξύλα για το τζάκι κοντά στο Σισμάρεφ, που βρίσκεται σε απόσταση 966 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Άνκορατζ – τη μεγαλύτερη πόλης της Αλάσκας – μετέδωσε σήμερα ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KNOM-AM.

«Εγώ απλώς μάζευα ξύλα. Έτυχε να πέσω πάνω στο μπουκάλι και πρόσεξα ότι ήταν ένα πράσινο μπουκάλι με έναν φελλό. Όχι ακριβώς φελλό, αλλά ένα καπάκι σφιχτά κλεισμένο και παρατήρησα ότι μέσα στο μπουκάλι υπήρχε ένα σημείωμα», είπε ο Ιβάνοφ.

Ο ίδιος δημοσιοποίησε την είδηση στο Facebook όπου ρωσόφωνοι μετέφρασαν το μήνυμα, το οποίο ήταν τα χαιρετίσματα ενός Ρώσου ναύτη από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το 1969, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το μήνυμα περιελάμβανε μια διεύθυνση και το αίτημα για απάντηση από όποιον θα το έβρισκε.

Δημοσιογράφοι του κρατικού ρωσικού δικτύου Russia-1 εντόπισαν τον άνθρωπο που το είχε γράψει, τον Ανατόλι Μποτσανέκο.

«Φαίνεται να είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας…», δήλωσε ο ίδιος.

Το μήνυμα εστάλη όταν ο Μποτσανέκο βρισκόταν στο Sulak, ένα πλοίο την κατασκευή του οποίου επέβλεπε το 1966 και με το οποίο ταξίδευε ως το 1970, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...