Κόσμος

Απίστευτο κατόρθωμα! Ισπανός διέσχισε κωπηλατώντας τον Ειρηνικό σε 76 μέρες!-Βίντεο


Ένα ιδιαίτερα δύσκολο ταξίδι έβγαλε εις πέρας ο Ισπανός Αντόνιο Ντε Λα Ρόσα, που διέσχισε τον Ειρηνικό ωκεανό με μια κωπηλατικό σκάφος, μέσα σε 76 ημέρες. Ταξίδεψε από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ ως τη Χαβάη, μια απόσταση 2.500 μιλίων (4.023 χλμ.), κωπηλατώντας 8 έως 10 ώρες καθημερινά.

Μάλιστα, ο Ντε Λα Ρόσα γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του στη θάλασσα και έφθασε στη Χονολουλού το Σάββατο. «Αισθάνομαι λίγο κουρασμένος» ήταν οι πρώτες του λέξεις, ενώ ανέφερε πως μπορούσε να κοιμάται για λίγο τη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ωστόσο ξυπμούσε κάθε ώρα για να ελέγχει πως ο εξοπλισμός του βρίσκεται στη θέση του!

Ο Ντε Λα Ρόσα διαχειρίζεται μια επιχείρηση τουριστικών εξορμήσεων και είναι λάτρης αυτού του τύπου τις περιπέτειες. Επιπλέον, τόνισε πως το επίτευγμά του ήταν μοναδικό και δεν έχει ολοκληρωθεί από κανέναν άλλο στο παρελθόν!

 
https://www.instagram.com/p/B1im_cbhYYH/

Ο Ισπανός είχε αναχωρήσει από το Σαν Φρανσίσκο στις 9 Ιουνίου, με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για ταξίδι 70 ημερών για το ταξίδι, ωστόσο αυτό κράτησε λίγο παραπάνω. Μάλιστα, στη διάρκειά του, «χτυπήθηκε» και από τον τυφώνα Flossie, που εμφανίστηκε στον Ειρηνικό στις αρχές Αυγούστου.
https://www.instagram.com/p/B1TBosehU0f/

Για το ταξιδι του, χρησιμοποίησε ένα σκάφος μήκους 7,3 μέτρων που ονομάζεται Ocean Defender, το οποίο περιλαμβάνει καμπίνα για ύπνο, αποθηκευτικό χώρο, μονάδα αφαλάτωσης και ηλιακούς συλλέκτες για την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Το ταξίδι του τε Λα Ρόσα στον Ειρηνικό κόστισε 100.000 δολάρια και χρηματοδοτήθηκε από επιχειρήσεις της Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ