Κοινωνία

Απίστευτη γκάφα στη Λαμία: Πυροσβεστικό αεροσκάφος έριξε νερό πάνω σε αγρότη

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στη Λαμία κοντά στην περιοχή Μενδενίτσα όταν η πυροσβεστική κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο, καθώς ενημερώθηκε για ξέσπασμα πυρκαγιάς.

Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν πως υπήρχε καπνός που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο με επίγεια και εναέρια μέσα, μάλιστα υπήρξαν και προληπτικές ρίψεις νερού.

Λίγο αργότερα ωστόσο και αφού έλεγξαν όλη την περιοχή διαπίστωσαν ότι το σύννεφο καπνού ήταν τελικά σύννεφο σκόνης που σήκωσε γεωργικό μηχάνημα που έκανε εργασίες στην περιοχή.

Κάτοικος απ’ τον Αγ. Χαράλαμπο είδε τον καπνό και ειδοποίησε την πυροσβεστική ως όφειλε. Οι πυροσβέστες και αρκετά οχήματα ξεκίνησαν να πάνε προς τα εκεί αλλά συγχρόνως σηκώθηκαν και τα Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Οι πιλότοι είδαν τον καπνό και χωρίς να διακρίνουν τίποτα έκαναν τις πρώτες ρίψεις νερού. Ο αγρότης δεν άκουσε τα αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι του για να βγει στο ξέφωτο και δέχτηκε τόνους νερό στο κεφάλι του.

Λίγο αργότερα έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί. Ο ίδιος μάλιστα έκανε το σταυρό του για το ανέλπιστο μπάνιο που έκανε στο χωράφι του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ