Κόσμος

Απίστευτες βιαιοπραγίες κατά Χριστιανών από Βουδιστές μοναχούς

Οι βίαιες επιθέσεις έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Χριστιανική Κοινότητα ειδικά μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις, η χριστιανική κοινότητα έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Οι Βουδιστές είναι ελεύθεροι να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αρκεί όμως να επιτρέπουν το ίδιο και στους χριστιανούς.

Ένας νέος άνθρωπος, Χριστιανός χτυπήθηκε άσχημα από ομάδα Βουδιστών μοναχών στο χωριό Mahiyanganaya στην Κεντρική Σρι Λάνκα, προκαλώντας έκπληξη και οργή στους Χριστιανούς της χώρας, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα όπου 258 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 600 τραυματίστηκαν.

Ο Ιερέας Asiri Perera, δήλωσε πως: ΄΄Εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε ξένοι. Είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της χώρας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 του Αυγούστου. Τέσσερις μοναχοί, μέλη γνωστής ριζοσπαστικής ομάδας, εισέβαλαν σε Εκκλησία και επιτέθηκαν σε φοιτητή καταφέρνοντάς του τραύματα σε κεφάλι, κοιλιά και πλάτη.

Ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει με τη συνδρομή ενός άλλου μοναχού και χτυπημένος κατάφερε να διανύσει απόσταση 180 χιλιομέτρων με μηχανή έως ότου φθάσει στο σχολείο του, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Η χριστιανική κοινότητα από την πλευρά της δήλωσε πως θα συνεχίσουν να προασπίζονται την ειρήνη ενώ καλούν και τους Βουδιστές να πράξουν αναλόγως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ