Επιστήμη

Αναμνήσεις από το μέλλον...

Πρόσφατα, Ρώσοι επιστήμονες, σε συνεργασία με Αμερικανούς και Ελβετούς συναδέλφους τους, ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της κβαντομηχανικής, κατάφεραν να αντιστρέψουν τον δεύτερο θερµοδυναµικό νόμο της κλασικής φυσικής.
Ο νόμος αυτός, περιγράφει τη σταθερή πορεία όσων συμβαίνουν στον φυσικό κόσμο από την τάξη προς το χάος. Δηλαδή υποστηρίζουν ότι αντέστρεψαν το περίφημο «βέλος του χρόνου» που κινείται πάντα από το παρελθόν προς το μέλλον…

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι κατάφεραν να τροποποιήσουν έναν κβαντικό υπολογιστή µε τρόπο τέτοιο ώστε αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν να ακολουθούν πορεία από το χάος προς την τάξη. Έτσι, όποιος βλέπει τι συμβαίνει στον υπολογιστή, βλέπει τα γεγονότα αντίθετα προς τη ροή του χρόνου, βλέπει δηλαδή ένα γεγονός σαν ο χρόνος να έχει γυρίσει πίσω!

Παρ ότι είναι πολύ νωρίς να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, ίσως κάποια εξελιγμένη µοροφή ενός τέτοιου υπολογιστή, να οδηγήσει στη δημιουργία και μιας μηχανής του χρόνου… Και το όνειρο επιστημόνων ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, να γίνει πραγματικότητα ! Και να μην ξεχνάμε ότι ο Αϊνστάιν απέδειξε ότι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επιτευχθεί ένα ταξίδι στον χρόνο. Η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί το ταξίδι στον χρόνο είναι η ταχύτητα που πρέπει να αναπτύξει ο ταξιδιώτης. Θα πρέπει η ταχύτητα αυτή να ξεπερνά ή έστω να αγγίζει την ταχύτητα του φωτός. Με βάση αυτή την θεωρία του Αϊνστάιν αναμνήσεις του μέλλοντος υπάρχουν. Και τις το Σύμπαν κρυφές... Γιατί το σύμπαν αγνοεί τον χρόνο, και επομένως την έννοια του χρόνου…

Θα είχε επομένως εξαιρετικό ενδιαφέρον η εξέλιξη μιας τέτοιας δυνατότητας στην εποχή μας. Δηλαδή η δυνατότητα να δούμε το μέλλον με επιστημονικό τρόπο και όχι με μεταφυσικό, όπως είναι η μαγεία και οι προφητείες.
Φανταστείτε π.χ. να κοιτάξουμε από το μακρινό μέλλον τι θα συμβεί στην χώρα μας .

Ένα ευχάριστο σενάριο:

Ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και γαλήνη.

Πολιτισμός παντού. Οι πολίτες και οι κοινωνικές ομάδες θα συμβιώνουν αρμονικά. Αλληλεγγύη παντού. Δεν θα υπάρχουν αντιεξουσιαστές και περιθωριοποιημένοι πολίτες λόγω συμπεριφοράς ή λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Δεν θα καταλαμβάνονται κτήρια και Πανεπιστήμια.

Η αστυνομία σπάνια θα χρειάζεται να παρεμβαίνει. Ο ποινικός κώδικας, σπάνια θα απαιτείται για να ποινολογεί έκνομες συμπεριφορές. Και ο αστικός νόμος, σπάνια θα χρειάζεται , αφού οι πολίτες θα λύνουν ειρηνικά τις όποιες διαφορές τους.

Η δημοκρατία θα διαπερνά κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας. Η ψήφος των πολιτών θα είναι αβίαστη και βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και εφικτά οράματα και όχι σε απατηλές και δημαγωγικές υποσχέσεις των πολιτικών που διεκδικούν την εξουσία.

Η δικαιοσύνη θα αποτελεί το καταφύγιο των αδυνάτων και όχι εργαλείο, πολλές φορές ορισμένων ισχυρών…

Η αξιοκρατία θα αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και δεν θα γίνεται επίκλησή της μόνο για να εξυπηρετεί ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης.

Η αριστεία θα θεωρείται αυτονόητη αξία και βασικός μοχλός ανάπτυξης και όχι «ρετσινιά…», όπως την χαρακτήρισε υπουργός παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης. …

Η διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος που ταλανίζει την χώρα και έχει καταντήσει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποθήκες ανθρωπίνων ψυχών, θα γίνεται με συγκροτημένο εθνικό και Ευρωπαϊκό σχέδιο και όχι σε βάρος των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Η χώρα θα είναι ισχυρή, διπλωματικά και στρατιωτικά. Θα είναι σεβαστή από τους συμμάχους της. Και ο ανατολικός γείτονας που συνεχώς απειλεί ως «κύμβαλο αλαλάζον» θα περιοριστεί στα πλαίσια που η ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική του κατάσταση επιβάλλουν…

Ένα καταθλιπτικό σενάριο:

Ελάχιστες αλλαγές θα έχουν συμβεί. Και η χώρα θα συνεχίσει στους σημερινούς ρυθμούς. Πιστή στο δόγμα « η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…».

Ένα δυσμενές σενάριο:

Η χώρα μας θα διολισθήσει σε βαθύτερη παρακμή.

Παρακμή πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αξιακή.

Παρακμή που θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές ταραχές, ρήξη της κοινωνικής συνοχής και εξωτερικούς κινδύνους που θα απειλήσουν την κυριαρχία της …

Ένα τέτοιο δυσμενές και εφιαλτικό σενάριο, απέτρεψε κατά την γνώμη μας ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, την 7η Ιουλίου 2019.

Έχουμε κάθε λόγο επομένως, να πιστεύουμε στο πρώτο ευνοϊκό σενάριο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Σενάριο, που θα κάνει τις αναμνήσεις μας από το μέλλον ευχάριστες και αισιόδοξες!

Πηγή: protothema.gr (Ο Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης είναι καθηγητής καρδιολογίας)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...