Κόσμος

Αλλαγή πρωτεύουσας για την Ινδονησία: Ο πρόεδρός της κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για μεταφορά από την Τζακάρτα

Εξαιτίας του υπερπληθυσμού στο νησί της Ιάβα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας αποφάσισε να ξεκινήσει από το 2021 τη μεταφορά της πρωτεύουσας στο Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο. Επίσημη πρόταση στο κοινοβούλιο για τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Τζακάρτα, στο Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, τον περασμένο Απρίλιο, ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Τζακάρτα, εξαιτίας του υπερπληθυσμού της νήσου Ιάβα, o υπουργός Ανάπτυξης της χώρας Μπαμπάνγκ Μπροντζονεγκόρο είπε τον περασμένο Ιούνιο ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το 2021 και ενδέχεται να ολοκληρωθούν την επόμενη δεκαετία.

«Ζητώ από το συμβούλιο αντιπροσώπων των περιφερειών και από τον Ινδονησιακό λαό να μεταφέρουμε την πρωτεύουσά μας στο Καλιμαντάν», είπε Τζόκο Ουιντόντο στο κοινοβούλιο, με αφορμή την επέτειο για την συμπλήρωση 74 χρόνων από την ανεξαρτησία της Ινδονησίας.

Η σκέψη για μετακίνηση της πρωτεύουσας έξω από την Ιάβα, δεν είναι καινούργια, καθώς διατυπώθηκε πριν από 60 χρόνια, υπό την κυβέρνηση του Σουκάρνου, του πρώτου προέδρου της χώρας. Το Καλιμαντάν βρίσκεται στο Βόρνεο, το μεγαλύτερο νησί της Ασίας. Έχει χωριστεί σε πέντε επαρχίες, και καλύπτει το 70% της επικράτειας του νησιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ