Κόσμος

Ακάρ: Ξεκινούν αύριο οι νέες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσει η νέα φάση παράδοσης του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε εφαρμογή μπαίνει από αύριο ο δεύτερος γύρος αποστολής των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης τον προηγούμενο μήνα. Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσει η νέα φάση παράδοσης του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η παράδοση και η μεταφορά της δεύτερης αποστολής των S-400 θα ξεκινήσει αύριο», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο φέτος, ανοίγοντας τον δρόμο για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την επόμενη φάση αποστολών.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να αναστείλουν την προμήθεια των F-35. Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι οι S-400 μπορούν να αποκαλύψουν στη Ρωσία πληροφορίες για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Οι ΗΠΑ, μάλιστα, έχουν προειδοποιήσει επανελημμένα την Άγκυρα ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βαρος της, μετά τη συμφωνία για την αγορά των S-400.

Πηγή: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ