Κόσμος

Αεροπορικό δυστύχημα Σάλα: Από μονοξείδιο του άνθρακα πέθανε ο ποδοσφαιριστής πριν τη πτώση του αεροσκάφους

Ο ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα, μαζί με τον πιλότο, έχασαν τη ζωή τους στις 21 Ιανουαρίου όταν το αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Κάρντιφ για τη μεταγραφή του συνετρίβη στη Μάγχη.

Έπειτα από αρκετές μέρες η σορός του Εμιλιάνο Σάλα εντοπίστηκε, ενώ ακόμα αγνοείται αυτή του πιλότου του αεροπλάνου, Ντέιβιντ Ίμποτσον. Το ιδιωτικό αεροσκάφος θα μετέφερε τον ποδοσφαιριστή της Ναντ από τη γαλλική πόλη στο Κάρντιφ καθώς μόλις είχε πάρει μεταγραφή για την τοπική ομάδα, αλλά δεν έφτασε στο προορισμό του αφού συνετρίβη στη Μάγχη στις 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, με τον κλάδο διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων ο Εμιλιάνο Σάλα απεβίωσε πριν τη συντριβή του αεροσκάφους με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στη σορό του ποδοσφαιριστή να δείχνουν πως είχε εκτεθεί σε επιβλαβή επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο θάλαμο διακυβέρνησης του ιδιωτικού αεροπλάνου όταν αυτό συνετρίβη στη Μάγχη στις αρχές του χρόνου.

Μονοξείδιο του άνθρακα στο 58%

Tο αίμα του Εμιλιάνο Σάλα είχε κορεσμό του μονοξειδίου του άνθρακα στο 58%, δηλαδή ένα υψηλό επίπεδο τοξίνης, καθώς οτιδήποτε υπερβαίνει το 50%  είναι πιθανό να προκαλέσει κατάσχεση, απώλεια των αισθήσεων ακόμα και καρδιακή προσβολή. Ο Σάλα βρισκόταν στο πιλοτήριο μαζί με τον Ίμποτσον και λογικά οι δύο άνδρες πέθαναν με τον ίδιο τρόπο, καθώς η σορός του πιλότου δεν βρέθηκε ποτέ.

Λεπτομερή έρευνα θέλει η οικογένεια του Σάλα

Η οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα μετά τις τοξολογικές εξετάσεις ζήτησαν μια πλήρη έκθεση σχετικά με τη συντριβή αφού αυτή εξακολουθεί να εκκρεμεί και θέλει οι ερευνητές τώρα να ανακτήσουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου από τη Μάγχη για μια λεπτομερή έρευνα.«Ότι επικίνδυνα υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα έχουν βρεθεί στο σώμα του Εμιλιάνο εγείρουν πολλά ερωτήματα για την οικογένεια. Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της έρευνας σε εύθετο χρόνο. Η οικογένεια πιστεύει ότι είναι απαραίτητη μια λεπτομερής τεχνική εξέταση του αεροπλάνου.

Η οικογένεια και το κοινό πρέπει να γνωρίζουν πώς το μονοξείδιο του άνθρακα ήταν σε θέση να εισέλθει στην καμπίνα. Η μελλοντική αεροπορική ασφάλεια έγκειται στο να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το θέμα αυτό. Η οικογένεια του Σάλα καλεί τους υπεύθυνους να διασώσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», ανέφεραν οι νομικοί σύμβουλοι της οικογένειας του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...