Οικονομία

ΑΑΔΕ: "Λαβράκι" έβγαλαν οι αρχές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Πρόστιμα από πριβέ κλαμπ έως κοσμηματοπωλεία

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. "Λουκέτο" μπήκε σε εστιατόριο Γάλλου σεφ στην Πάρο, ενώ πρόστιμα "έπεσαν" πό πριβέ κλαμπ έως κοσμηματοπωλεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Λαβράκια έβγαλε ο έλεγχος της ΑΑΔΕ σε νησιά, καθώς οι παραβάσεις που διαπίστωσαν ήταν πολλές. Έκλεισαν μάλιστα εστιατόριο γνωστού Γάλλου σεφ, επέβαλαν πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας σε επιχειρήσεις από πριβέ κλαμπ έως κοσμηματοπωλεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων:

*Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, ήτοι είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

*Παράλληλα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

Σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά επίσης στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

*Στην Πάρο, εξάλλου, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Να σημειωθεί πως σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...