Βαλκάνια

Ίβιτσα Ντάτσιτς: Μιλά για το Κοσσυφοπέδιο στην Παραλία της Κατερίνης-Εικόνα

Ο πρόεδρος του κόμματος της Ενωμένης Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς μίλησε στα Γραφεία της Παραλίας στην Κατερίνη, μπροστά σε 5 χιλιάδες φίλους του.


«Η Ελλάδα είναι μια φιλική χώρα που κατανοεί τα προβλήματα της Σερβίας, και δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο αλβανικό κράτος, επειδή η ίδια η Ελλάδα δέχεται επίθεση από τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

"Το Κοσσυφοπέδιο  είναι ο τόπος όπου δημιουργήθηκε η Σερβία, όπου ήταν η πρώτη πρωτεύουσα, ήταν ο τόπος που έγινε το Πατριαρχείο της Σερβίας", τόνισε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Ενωμένης Σερβίας.

«Το Πατριαρχείο δεν έγινε σε ξένη χώρα, το πατριαρχείο δημιουργήθηκε στη χώρα του, δηλαδή στο Κοσσυφοπέδιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη Σερβία, όσο κι αν είναι δύσκολο αυτό, γιατί απειλούμαστε για αυτό. Δεν κάνουμε τίποτε εναντίον άλλου, υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και θέλουμε μια ειρηνική ζωή για όλους, αλλά δεν αφήνουμε σε κανέναν να μας αφαιρέσει σερβική γη.


«Εδώ και πέντε χρόνια στο Γραφείο έχουν έρθει 150 χιλιάδες πολίτες της Σερβίας, φυσικά δεν ήρθαν για κάποια βοήθεια, αλλά ήρθαν σε ένα σερβικό φιλικό σπίτι σε ένα φιλικό κράτος, στη Δημοκρατία της Ελλάδας.Από αυτήν την άποψη είναι πολύ χρήσιμο να οικοδομούμε φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ένα διπλωματικό γραφείο, το οποίο δημιούργησε ο  Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα,  εδώ στην Παραλία, μπαίνοντας εδώ, νιώθεις σαν να είσαι στη Σερβία», πρόσθεσε ο Ντάτσιτς.

Επίσης, ήρθαν εδώ πολλοί πολίτες από τη Σερβία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, το Γραφείο επιλήφθηκε των υποθέσεων τους και τα προβλήματα λύθηκαν. Αυτή τη σεζόν δεν υπήρξε καμία περίπτωση κλοπής τσάντας, ή απώλειας διαβατηρίων ή χρήματος τόνισε ο Επίτιμος πρόξενος  της Ελλάδας στη Σερβία, Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα.

Ο Πάλμα δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για την εκλογική τους νίκη και δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα στηρίξει η νέα κυβέρνηση τη Σερβία στην ευρωπαϊκή της πορεία.

πηγή: echedoros

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης