Κυβέρνηση

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης - Τι θα περιλαμβάνει

Νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει το παλιό καθεστώς απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης προανήγγειλε μιλώντας στον Real Fm 97,8 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

"Όταν ήρθαμε στο υπουργείο βρήκαμε μια κατάσταση όπου τόσο οι άνθρωποι που είναι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και μια σειρά από ανισότητες διότι πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και δεύτερον το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, δηλαδή περίπου δέκα μήνες, έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης διότι αυτή τη στιγμή ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα.

Εμείς έχουμε την πρόθεση το προσεχές διάστημα, την επόμενη εβδομάδα συγκεκριμένα, να φέρουμε μια νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει τόσο τις περιπτώσεις των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δώσουν δίπλωμα - στην ουσία θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα 6 με 9 μηνών μέχρι να μπορούμε να μεταβούμε στο νέο καθεστώς- όσο και τους ανθρώπους άνω των 74 ετών για τους οποίους θα επαναφέρουμε επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά στις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας του να δίνουν πάλι τη λεγόμενη πορεία.

Στόχος είναι ίσως και την επόμενη εβδομάδα να έχει ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση" τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Χριστούλια και της Στεφανίας Κασίμη στον Realfm.

Χαρακτήρισε επίσης το θέμα εξυγίανσης των συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα περίπλοκο, για το οποίο απαιτούνται βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τόνισε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...