Ένοπλες Συρράξεις

Ένοπλες δυνάμεις Πακιστάν: Θα υπάρξει απάντηση σε κάθε επιθετική ενέργεια της Ινδίας


Νωρίτερα, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων, εν μέσω της διαμάχης των δύο χωρών για την περιοχή Τζαμού και Κασμίρ.

Το Ισλαμαμπάντ θα «απαντήσει στο μέγιστο» σε οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες της Ινδίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν Ασίφ Γκαφούρ, σε δήλωσή του μετά από συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Εάν οι γείτονες αισθάνονται ότι δοκιμάζουν την αποφασιστικότητά μας, τότε είναι πολύ ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν την 27η Φεβρουαρίου και την απάντηση που δώσαμε τότε», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν άσκησε επίσης κριτική στον υπουργό Άμυνας της Ινδίας Ραινάθ Σινγκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγής στάσης της χώρας σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά, υποστηρίζοντας ότι τα «υπεύθυνα κράτη» δεν θα μιλούσαν με τέτοιο τρόπο για τη χρήση των πυρηνικών όπλων.

Παράλληλα, ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι αποκάλυψε το σχέδιο της χώρας να δημιουργήσει ειδικό «πυρήνα του Κασμίρ» στο υπουργείο Εξωτερικών και να διορίσει ειδικά πρόσωπα σε σημαντικές διπλωματικές αποστολές, προκειμένου να προωθηθούν οι θέσεις του Πακιστάν για το ζήτημα.
https://twitter.com/SMQureshiPTI/status/1162618245112913920?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει στις 16 Αυγούστου ότι, αν και το Νέο Δελχί υιοθετεί τη στάση «δεν κάνουμε χρήση πρώτοι» σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όπλα, μπορεί να αλλάξει οπτική υπό την επίδραση των «συνθηκών», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης