Εθνικά θέματα

Έγγραφο ΥΕΘΑ προς Επιτελεία: "Αποσπάσεις τέλος, αύξηση εισακτέων στις σχολές"! Τι λέει για τις μεταθέσεις

Με έγγραφό του προς τα Γενικά Επιτελεία ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητά από τα Γενικά Επιτελεία “στοχευμένες στρατηγικές δράσεις” και ζητά προτάσεις για την υλοποίηση τους μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ανάμεσα σ΄ αυτές είναι η αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές αλλά και η μείωση του προσωπικού στα Γενικά Επιτελεία κατά 50%.

Στο έγγραφό του ο ΥΕΘΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς ως προς το αναγκαίο επίπεδο της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων…θα πρέπει να θεωρήσουμε την παρούσα κρίση ως ευκαιρία ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μη υλικών παραγόντων της μαχητικής μας ισχύος, όπως τα ψυχικά χαρακτηριστικά του προσωπικού, η εκπαίδευση, η δομή και η οργάνωση, το δόγμα, η ηγεσία, και η ιστορική παράδοση”.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ “βασική προτεραιότητα για την επιτυχία πρέπει να αποτελέσει η καινοτομία και η δημιουργικότητα του προσωπικού μας, μέσω της αναζήτησης αποτελεσματικών και ανατρεπτικών λύσεων ξεφεύγοντας από τα συμβατικά πλαίσια του ορθολογισμού…Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους, υπηρετώντας και προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της Άμυνας, η ανάληψη στοχευμένων στρατηγικών δράσεων”.

Ποιες είναι οι στρατηγικές δράσεις κατά τον ΥΕΘΑ; Έχουμε και λέμε:

•Υποβολή πρότασης προς αύξηση εισακτέων στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών “δεδομένης της δραστικής μείωσης των εισαχθέντων την τελευταία δεκαετία”. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν από το ΓΕΕΘΑ μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

•Αύξηση στελέχωσης-επάνδρωσης των μονάδων των ΕΔ,προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητά τους. Προτάσεις από το ΓΕΕΘΑ μέχρι 23 Σεπτεμβρίου.

•Άρση-παύση όλων των αποσπάσεων-διαθέσεων στελεχών σε Στρατηγεία, Αρχηγεία,Διοικήσεις Σχηματισμών, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητας των μονάδων των ΕΔ.Προτάσεις από όλα τα Γενικά Επιτελεία μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

•Ελάττωση κατά 50% του προσωπικού των Επιτελείων και απόδοση του προσωπικού σε μονάδες. Προτάσεις απ΄ όλα τα Επιτελεία μέχρι 1η Νοεμβρίου.

•Μελέτη σχεδίαση μεταθέσεων τοποθετήσεων 2020. Προτάσεις απ΄ όλα τα Επιτελεία μέχρι 1η Νοεμβρίου.

•Σύσταση επιτροπής για πάταξη γραφειοκρατίας. Αυτό το αναλαμβάνουν ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ με καταληκτική ημερομηνία τη 13η Σεπτεμβρίου.

•Μελέτη δημιουργίας Εθνικού Φορέα Διαχείρισης του Κυβερνοχώρου. Προτάσεις από ΓΕΕΘΑ μέχρι 23 Σεπτεμβρίου.

•Δημιουργία Κέντρου Μελετών Ενόπλων Δυνάμεων . Προτάσεις από ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ μέχρι 1η Νοεμβρίου.

https://www.militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...