Εκκλησία

Άθικτα από την πύρινη λαίλαπα εκκλησία και λείψανα στο Βλαδιβοστόκ

Μια πυρκαγιά ξέσπασε στη μονή Αγίας Μάρθας και Μαρίας στο Βλαδιβοστόκ στη μακρινή ανατολική Ρωσία χθες, που κατέκαψε το κτίριο κατοικιών των αδελφών.

Η αιτία για την πυρκαγιά ήταν προφανώς ηλεκτρική, λόγω βραχυκυκλώματος στο κτίριο κατοικιών. Οι αδελφές "έχουν τόπο να μεταφερθούν, αλλά το κτίριο δεν μπορεί να αποκατασταθεί", δήλωσε εκπρόσωπος της μονής.

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τις φλόγες και ευχαριστησαν τον Θεό, που κανείς δεν τραυματίστηκε και όλα τα λείψανα ήταν ασφαλή στην εκκλησία, η οποία παρέμεινε εντελώς άθικτη, καθώς η πυρκαγιά επικεντρωνόταν μόνο στο κτίριο κατοικιών.

Το μοναστήρι έχει εικόνες και λείψανα του Αγίου Θεοδοσίου του Chernigov, της Μεγάλης Δούκισσας Αγίας Ελισάβετ, της Αγίας Τατιάνας, των Πρεσβυτέρων Optinaκαι πολλών άλλων. Υπάρχει επίσης μια λειψανοθήκη με ένα μέρος των λειψάνων της Αγίας Ματρόνας της Μόσχας και μια εικόνα της Θεοτόκου, ζωγραφισμένη ειδικά για την σταυροφορία Βλαδιβοστόκ-Μόσχας το 2007-2008.

Το μοναστήρι βρίσκεται στην περιοχή ενός μοναδικού ιστορικού και αρχιτεκτονικού μνημείου.

Αυτό το μεγαλοπρεπές μοναστήρι, που βρίσκεται στα ανατολικά της Ρωσίας στην ακτή του Ειρηνικού, επιβίωσε πολύ χειρότερα και με τη βοήθεια του Θεού η μονή και οι αδελφές αναμφισβήτητα θα μπορέσουν να ανακάμψουν από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ