Μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» σε Εξάρχεια και ΑΣΟΕΕ για ναρκωτικά

Δημοσίευση: 8 Αυγούστου 2019, 12:03 μμ

«Σάρωσαν» τα Εξάρχεια και την περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ, κυρίως στην οδό Αντωνιάδου, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ χθες (08.08.2019) το απόγευμα.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Εξάρχεια και την ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 625,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβηςμικροποσότηταηρωίνης926 πακέτα τσιγάρων119 συσκευασίες καπνού375 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Προσήχθησαν, επίσης, 16 άτομα, εκ των οποίων εννέα Έλληνες και επτά αλλοδαποί, για έλεγχο της δικαστικής ταυτότητάς τους.


Η επιχείρηση στα Εξάρχεια και γύρω από την ΑΣΟΕΕ εντάσσεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων και του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, καθώς και να αποτρέψει τη δημιουργία «στεκιών» χρηστών ναρκωτικών, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.