Έτσι φτιάχνονται οι μεγαλύτερες μπάλες μοτσαρέλας (βίντεο)

Δημοσίευση: 18 Αυγούστου 2019, 12:19 μμ

Το τυροκομείο Caseificio La Fattoria στην Battipaglia στην περιοχή της Καμπανίας της νότιας Ιταλίας, παράγει φρέσκια ​​μοτσαρέλα με γάλα βουβαλιού που μπορεί να ζυγίζει έως και 40 κιλά. Το τυροκομείο φτιάχνει μοτσαρέλα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα με την πιο δημοφιλή να είναι η μοτσαρέλα Zizzona, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «στήθος μητέρας».


«Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι υπάρχει μια θηλή πάνω από τη μοτσαρέλα που θυμίζει το στήθος μιας μητέρας, καθώς απελευθερώνει γάλα», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής Gennaro Paraggio στο Food Insider. «Όταν κόβεις το τυρί, το πιάτο γεμίζει με γάλα και όταν το τρως το στόμα σου γεμίζει και αυτό με φρέσκο γάλα», εξήγησε.

Το Caseificio La Fattoria ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Paraggio για να τιμήσει μια παλαιά παράδοση που ξεκίνησε το 1930. Συνολικά, το τυροκομείο παράγει πάνω από 9 τόνους μοτσαρέλα την ημέρα, εκ των οποίων 4.000 είναι Zizzona