Κοινωνία

Ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου - Πρώτα ομολόγησε τον φόνο στη γυναίκα του!

O υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. έλυσε τον γρίφο της άγριας δολοφονίας της 60χρονης Αµερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στις 8 Ιουλίου 2019 σε σπηλιά στο Μάλεµε Χανίων στην Κρήτη. Από τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων που έγιναν στην ερηµική τοποθεσία στο Μάλεµε µε ηµεροµηνία 4 Ιουλίου, ηµέρα εξαφάνισης της βιολόγου, οι «ειδικές» υπηρεσίες της Αστυνοµίας εντόπισαν το σήµα του κινητού τηλεφώνου του 27χρονου αγρότη που συνελήφθη χθες το µεσηµέρι για τη δολοφονία.

Για αρκετές ηµέρες οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση. Αρχικά εντόπισαν το αυτοκίνητό του, εκτιµώντας ότι µε αυτό έγινε η µεταφορά του πτώµατος στη σπηλιά. Στόχος τους ήταν να ταυτοποιήσουν γενετικό υλικό υπόπτου που βρήκαν στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρή η Αµερικανίδα µε γενετικό υλικό µέσα από το αυτοκίνητο του 27χρονου.

Στα εγκληµατολογικά εργαστήρια έγινε η αρχική ταυτοποίηση και τότε οι αστυνοµικοί σιγουρεύτηκαν ότι ξέρουν την ταυτότητα του δράστη. Χθες το µεσηµέρι αποφασίστηκε να προσαχθεί ο αγρότης, ο οποίος µετά τις επίµονες ερωτήσεις των αξιωµατικών της Ασφάλειας «έσπασε» και οµολόγησε το έγκληµα. Στην αρχική του κατάθεση στους αστυνοµικούς ανέφερε: «Οδηγούσα το αυτοκίνητό µου όταν ξαφνικά παρέσυρα κατά λάθος µια γυναίκα που έκανε τζόκινγκ. Τρόµαξα. Πανικοβλήθηκα. Τη φόρτωσα στο αυτοκίνητο και µε τη βοήθεια του … τη µετέφερα στη σπηλιά στο Μάλεµε».

Το πρωί, ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να δώσει αίμα και υλικό DNA, για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού, που θα ρίξει φως στα σενάρια περί βιασμού της Αμερικανίδας.

Χαρακτηριστικό πάντως του ειδεχθούς εγκλήματος και του… στίγματος που άφησε, όχι μόνο στα Χανιά αλλά και στην Κρήτη, είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 11.00 το πρωί, ουδείς δικηγόρος είχε δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου. Κάτι που ωστόσο, δεν αποκλείεται να συμβεί, μέχρι τη σημερινή προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη στον εισαγγελέα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ ο 27χρονος ομολόγησε αρχικά στη γυναίκα του. «Ναι το έκανα» της είπε όταν εκείνη άρχισε να υποψιάζεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας. 

Ο 27χρονος από τον Κίσσαµο Χανίων, ο οποίος είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά, αντιµετωπίζει, σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, ψυχολογικά προβλήµατα. Η αρχική του κατάθεση παρουσιάζει αρκετά «κενά» και έτσι οι αστυνοµικοί την εξέτασαν µε µεγάλη προσοχή, χωρίς να πιστέψουν τα λεγόµενά του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 27χρονος βασάνιζε την άτυχη βιολόγο και πως της έκλεισε τη µύτη και το στόµα για να τη σκοτώσει. Στο µικροσκόπιο έχει µπει και η εκδοχή του βιασµού και του σεξουαλικού κινήτρου.

Αστυνοµικές πηγές εξηγούν στο «Εθνος» ότι ο δράστης δεν γνώριζε το θύµα, γεγονός που καθιστά αδιανόητη την πράξη του. Σε αντίθεση µε όσα κατέθεσε αρχικά, ο δράστης φαίνεται ότι µετά τη δολοφονία της Αµερικανίδας έκανε ό,τι µπορούσε για να εξαφανίσει το πτώµα. Φρόντισε να το πάει στην πιο ερηµική τοποθεσία που γνώριζε, και µάλιστα να εγκαταλείψει το πτώµα µέσα σε µια σπηλιά, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα περάσει από εκεί. Χθες προσήχθη και ένας αλλοδαπός πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος εξετάζεται για το κατά πόσο µπορεί να βοήθησε τον 27χρονο στη µεταφορά του πτώµατος. Ο προσαχθείς δούλευε στα χωράφια του 27χρονου.

Το χρονικό

Η 60χρονη βιολόγος ήταν εξαφανισµένη από τις 4 Ιουλίου και το πτώµα της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από µια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών Αρχών όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας. Το θέµα της εξαφάνισης και του εντοπισµού της απασχόλησε µεγάλα διεθνή πρακτορεία, ενώ έντονο ενδιαφέρον έδειξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η τραγική ειρωνεία

Συντετριμμένη η οικογένεια της Suzanne Eaton από τις λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη φρικτή δολοφονία της στα Χανιά.

Μάλιστα κατά τραγική ειρωνεία οι δυο γιοι της άτυχης μοριακής βιολόγου που είχαν βρεθεί στην Κρήτη, είχαν επισκεφθεί το σημείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη χτυπήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρεθεί τετ α τετ με το δολοφόνο της και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε φρικτό θάνατο.

Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα παιδιά της βρίσκονταν στο σημείο όπου ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την άτυχη 60χρονη. Όσο ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης έρχονται στο προσκήνιο κι άλλες πτυχές του φρικιαστικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ