Τεχνολογία

Toyota: Ανάκληση για 334 Yaris στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Yaris.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 334 οχήματα, παραγωγής από τον Φεβρουάριο 2018 έως τον Οκτώβριο 2018.

 

Το υβριδικό σύστημα των εμπλεκόμενων οχημάτων περιλαμβάνει μετατροπέα DC-DC, που μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη μπαταρία HV προκειμένου να φορτίσει τη βοηθητική μπαταρία.

Λόγω προβλήματος κατά τη διαδικασία παραγωγής του εξαρτήματος στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή, υπάρχει η πιθανότητα, η συγκόλληση ενός συγκεκριμένου τρανζίστορ στην πλακέτα του κυκλώματος στον μετατροπέα DC-DC, μετά από αυξομειώσεις της θερμοκρασίας υπό κανονική λειτουργία του οχήματος, να μην είναι επαρκής.

Ως αποτέλεσμα, η βοηθητική μπαταρία μπορεί να μην λαμβάνει πλέον ενέργεια από τον μετατροπέα DC-DC, με αποτέλεσμα να ανάβουν μια σειρά από προειδοποιητικές λυχνίες, να ακουστούν ηχητικά σήματα και να εμφανιστούν μηνύματα στον πίνακα οργάνων.

 

Εάν το όχημα λειτουργεί συνεχώς σε αυτή την κατάσταση και η βοηθητική μπαταρία εκφορτιστεί σε ένα ορισμένο επίπεδο, το υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να τερματίσει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα την απώλεια ισχύος του κινητήρα. Η απώλεια της ισχύος του κινητήρα, κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες, ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος στον μετατροπέα DC-DC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ