Πολιτική

O Tσίπρας εκπροσωπείται στη Σύνοδο της ΕΕ από τον Σάντσεθ που τον έλεγε ψεύτη


Σε μια πρωτοφανή κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά από την Αντιπολίτευση προχώρησε ο πρωθυπουργός. Αποφάσισε να μην παραστεί στη δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίζονται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις της νέας Κομισιόν

Και αυτό την ώρα που χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία κάνουν αγώνα για να μην προταθούν πρόσωπα αντίθετα με τα συμφέροντά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χώρες αυτές ουσιαστικά μπλόκαραν τη λύση που προτάθηκε για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς ο προταθείς Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς είναι «κόκκινο πανί», εξαιτίας των θέσεών του για σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το Κράτος Δικαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από τη Σύνοδο για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο, αλλά και για να μπορέσει να είναι «παρών» στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΙ...

Όρισε δε ως εκπρόσωπό του (και της Ελλάδας) τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ είναι γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο-«κλειδί» στη διαδικασία για την επιλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, έχοντας δημιουργήσει μια συμμαχία με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, απέναντι στις επιλογές του Βερολίνου.

Ο Ισπανός πολιτικός εκπροσωπεί ουσιαστικά την ομάδα των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή (τη δεύτερη μεγαλύτερη), ενώ ο Μακρόν συνεργάζεται με τους Φιλελεύθερους (ALDE) που έγιναν επίσης πολιτική ομάδα-«κλειδί» για την απαραίτητη πλειοψηφία στην Ευρωβουλή, εφόσον φυσικά η διαδικασία για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν φτάσει σε ψηφοφορία.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έλεγε ο Πέδρο Σάντσεθ για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ομιλία του στη Βουλή της Ισπανίας, το 2015, ο τότε γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναφερόταν στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας -αυτό που θα ερχόταν τον Αύγουστο εκείνου του έτους μετά το δημοψήφισμα.
https://www.youtube.com/embed/_aWpcb1Ewto

Ο Σάντσεθ έβλεπε ομοιότητες μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας, λέγοντας ότι αμφότερες έχουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό που λέει ψέματα στους πολίτες: «Ο κύριος Τσίπρας θα καταλήξει να μην εκπληρώσει -όπως εσείς- το προεκλογικό του πρόγραμμα. Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, όπως εσείς κύριε Ραχόι είπατε ψέματα στους Ισπανούς».
Tο έγραψε στη συνέχεια και στον λογαριασμό του στο Twitter:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...