Πολιτική

Novartis: Στο αρχείο η έρευνα για τον Μάριο Σαλμά

Η 5η αρχειοθέτηση για πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση της Novartis είναι γεγονός. Με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς η δικογραφία της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά τέθηκε στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Η εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην υπόθεση ήρθε μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis.

Ο κ. Σαλμάς εξαρχής αντέτεινε πως δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο και πως η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η φαρμακευτική δαπάνη επι θητείας του είχε μειωθεί κατα 50%.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς Γ. Αγγελής περί «βιασύνης να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα».

Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή διενεργείται έρευνα από τον Άρειο Πάγο η οποία προς το παρόν έχει «παγώσει» λόγω του αιτήματος εξαίρεσης που κατάθεσε ο κ. Αγγελής κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης