Κόσμος

Nέες προκλητικές δηλώσεις! Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δυναμιτίζουν το κλίμα στην ανατολική Μεσόγειο ενώ η Άγκυρα συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης.
Η χώρα μας θα συνεχίσει να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα, όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με τον πιο ισχυρό τρόπο όπως πριν», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Fuat Oktay, στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου «Gemi Kurtaran».

«Κάθε εκατοστό της γης μας είναι πολύτιμη για εμάς, καθώς και κάθε σταγόνα της θάλασσας μας είναι πολύτιμη και απαραίτητη», συνέχισε ο Oktay.

«Oι εξελίξεις στην περιοχή και η ταχέως μεταβαλλόμενη ισορροπία ασφαλείας στη θαλάσσια περιοχή έχουν καταστήσει απαραίτητο να αναβαθμίσουν περαιτέρω την αποτρεπτική δύναμη του ναυτικού μας», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...