Οπλικά συστήματα

Mk13: Τα υπερσύγχρονα sniper των αμερικάνων πεζοναυτών

Την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα του νέου τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή, Mk13 Mod 7 ανακοίνωσε το σώμα πεζοναυτών της Αμερικής.

Σύμφωνα με μια δήλωση που εξέδωσε η Διοίκηση συστημάτων των US Marines, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους 2019, το Mk13 έφτασε σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και είναι έτοιμο να εξοπλίσει του Αμερικανούς πεζοναύτες στις αποστολές τους.

Το Mk13 Mod 7 Sniper Rifle, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, είναι ένα τουφέκι μεγάλης εμβέλειας, προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και εύρος βολής από ότι οι προκάτοχοι του. Τα νέα όπλα ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα παλιά M40A6.

«Οι σκοπευτές μας θα έχουν στα χέρια τους σε ένα σύστημα οπλισμού που θα τους κάνει ακόμα πιο θανατηφόρους από απόσταση σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο Capt. Nick Berger, ανώτατος αξιωματικός του σώματος πεζοναυτών, υπεύθυνος για τα Mk13, και συνέχισε: «Αυτό το όπλο μας προετοιμάζει καλύτερα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε κλίμα και τόπο.»

Το Mk13 εξαπολύει μεγαλύτερη σφαίρα σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ότι προηγούμενα όπλα. Η πρόσθετη ταχύτητα που προσφέρει καθώς και η ακρίβεια θα είναι επωφελής στο πεδίο της μάχης, είπε ο Berger όπως αναφέρει το Defence Blog.Το νέο τουφέκι χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τους πεζοναύτες που το χρησιμοποίησαν στην άσκηση 2025 Sea Dragon. Μια σειρά ασκήσεων που διεξάγονται κάτω από πραγματικές πολεμικές συνθήκες νωρίτερα μέσα στο έτος.

Επιπλέον, το τουφέκι περιλαμβάνει το M571, ένα βελτιωμένο οπτικό σύστημα που παρέχει μεγαλύτερο εύρος μεγέθυνσης και βελτιωμένο στόχο. Το νέο σκοπευτικό επιτρέπει στους πεζοναύτες να εντοπίζουν τους εχθρούς σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...