ΗΠΑ

HΠΑ σε Τουρκία: «Εάν δεν ενεργοποιήσετε τους S-400 θα σας προτείνουμε μία ισχυρή εμπορική συμφωνία!»


Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, από τους πιο στενούς φίλους του Αμερικανού Πλανητάρχη, αλλά και του Ρόμπερτ Μενέντεζ, τηλεφώνησε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ζήτησε να μην ενεργοποιηθεί το ρωσικό σύστημα S-400.

Εάν η Τουρκία απαντήσει θετικά, δεν θα υποβληθούν κυρώσεις φέρεται να του είπε ο γερουσιαστής, και η Αμερική θα προσφέρει μία ισχυρή εμπορική συμφωνία (trade agreement).

Όμως, αν η Τουρκία συνεχίσει τους σχεδιασμούς της, τότε οι κυρώσεις είναι αναπόφευκτες, φέρεται να προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής. “Ανήκω στο στρατόπεδο αυτών που λέμε ότι αν δεν ενεργοποιήσουν τους S-400, οι κυρώσεις δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν.

Η ελπίδα μου είναι να πείσω την Τουρκία να μην ενεργοποιήσει το σύστημα, επειδή είναι τόσο ενοχλητικό για τη σχέση μας”, δήλωσε ο κ. Γκράχαμ, στην ιστοσελίδα Defense One και στην δημοσιογράφο Katie Bo Williams.

“Το ενδιαφέρον μου για την Τουρκία ήταν αυτό: ας σταματήσουμε τους S-400, ας ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο.” Ο γερουσιαστής πρόσθεσε: Ο Πρόεδρος Τραμπ “μου είπε να τηλεφωνήσω στους Τούρκους”, δήλωσε ο Γκράχαμ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο, αναφέρει το hellasjournal.com. “Νομίζω», τόνισε, «ότι υπάρχει χώρος για να κάνουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου εάν δεν ενεργοποιήσουν το σύστημα S-400”, δήλωσε ο κ. Γκράχαμ. “Εάν το σύστημα ενεργοποιηθεί, δεν υπάρχουν επιλογές. Ο νόμος [για τις κυρώσεις] είναι σαφής”.
https://twitter.com/eha_news/status/1154479682378579968?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ