Πολεμικό Ναυτικό

Eλληνικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στην Αλεξάνδρεια

Περισσότεροι από 150 Δόκιμοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αναμένεται να επισκεφτούν, επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά πολεμικά πλοία, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στα πλαίσια του ετήσιου εκπαιδευτικού τους πλου, από τις 3 ως τις 6 Αυγούστου.

Πρόκειται για μία επίσκεψη, που ήδη προετοιμάζει με τους ομολόγους του στην Αίγυπτο ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στο Κάιρο, Πλοίαρχος ΠΝ Παρίσης Κανούτος.

Το γεγονός αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδος και Αιγύπτου, καθώς οι 150 και πλέον Δόκιμοι (στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται και ξένοι ειδικευόμενοι από άλλες χώρες – και αραβικές) θα γίνουν δεκτοί από τις αρχές της πόλης, τη Ναυτική Ακαδημία αλλά και από την Ελληνική παροικία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ενώ από την πλευρά τους αναμένεται να παραχωρήσουν μία δεξίωση όπου θα προσκληθούν Έλληνες και Αιγύπτιοι επίσημοι αλλά και απλοί πάροικοι, για να θαυμάσουν το υψηλό επίπεδο της Σχολής και των πολεμικών ελληνικών πλοίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές