Εσωτερική Ασφάλεια

Τα διέλυσαν όλα οι Συριζαίοι: Γεμάτο κατσαρίδες το Υπουργείο Εργασίας! - Εικόνες-σοκ & από το «City Plaza»

Πέρα από επικίνδυνοι, ήταν και βρώμικοι! Οι ΣΥΡΙΖαίοι τα ισοπέδωσαν όλα σε αυτή την χώρα στο πέρασμά τους. Περά από την ουσία, μετράει και η εικόνα.

Πως θα πάρει κανείς σοβαρά μια χώρα, όταν Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ντυμένοι σαν... παλιάτσοι;

Πως θα πάει μπροστά μια χώρα, όταν δεκάδες κτίρια ήταν υπό κατάληψη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε εμμέσως, ή αμέσως αυτές τις πράξεις;

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην απίστευτη καταγγελία Μηταράκη

Τα… απρόοπτα που συνάντησε όταν μπήκε για πρώτη φορά στο γραφείο του στο υπουργείο Εργασίας αποκάλυψε ο Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε πως όταν πήγε να εγκατασταθεί στο γραφείο του βρήκε… κατσαρίδες! «Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Κάναμε μια απολύμανση τώρα», είπε ο υφυπουργός. «Το κτίριο γενικότερα έχει τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Μπορεί όπως είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης το γραφείο του είχε αδειάσει, λόγω της προεκλογικής περιόδου αλλά είχαν προλάβει να… εγκατασταθούν σε αυτό κατσαρίδες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=-1&v=eFIzICsXJYY

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ CITY PLAZA

Μπορεί να έληξε η κατάληψη στο City Plaza από τους "αλληλέγγυους", όμως οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, ενώ συμμετοχή σε αυτό ως ακτιβιστές θα είχαν και δυο πρώην συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όταν πριν από περίπου ένα μήνα το ξενοδοχείο «City Plaza» στην οδό Αχαρνών καταλαμβανόταν από αλληλέγγυους προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες κανείς δεν πίστευε οτι ανάμεσα στους ακτιβιστές θα βρίσκονταν και δυο πρώην συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο πρώην σύμβουλος social media του Αλέξη Τσίπρα, Ηλίας Χρονόπουλος, και το μέχρι πρότινος στέλεχος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλίκη Κοσυφολόγου, γύρισαν την πλάτη στους παλιούς τους συντρόφους και κάνουν το δικό τους «αντάρτικο» απέναντι στην «ελπίδα» που στήριξαν τον Γενάρη του 2015. Νέοι, με σπουδές σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και σημαντική ακτιβιστική δράση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ηλίας και η Αλίκη ανέλαβαν προεκλογικά το στήσιμο του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου. Στην πορεία, ωστόσο, διαφώνησαν ανοιχτά με τη μνημονιακή στροφή του κόμματος αλλά και με τη διαχείριση του προσφυγικού απο την κυβέρνηση της Αριστεράς και δυο χρόνια μετά πρωτοστατούν στην κατάληψη του City Plaza.

Ο Ηλίας Χρονόπουλος από τις αρχές του 2014 ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook,Twitter) και παράλληλα ο σύμβουλός του για την εικόνα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά το νεαρό της ηλικίας του πέρασε απο αρκετές θέσεις μέσα στο κόμμα ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας υπήρξε ηγετικό στέλεχος.

Ο «χάκερ» του Μαξίμου και πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι στενός φίλος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, του πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσου Κορωνάκη, και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ «κρύβεται» πίσω απο την προεκλογική καμπάνια του κόμματος στη μάχη για το δήμο της Αθήνας σύμφωνα με το mea culpa.

Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ο Ηλιας Χρονόπουλος απομακρύνθηκε από την κυβερνητική ομάδα και λίγο πριν από το δημοψήφισμα αποχώρησε από το κόμμα. Στο City Plaza έδωσε το παρών από τις πρώτες ημέρες της κατάληψης και συμμετείχε στις πρωτοβουλίες των αριστερών οργανώσεων και των αλληλέγγυων ενώ η παρουσία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος μαζί με το μπλοκ των προσφύγων «πλήγωσε» αρκετούς απο τους πρώην συντρόφους του.

Η Αλίκη Κοσυφολόγου ανήκει στη «nouvelle vague» των 30αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ που στελέχωσαν το στρατηγείο του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών του ΕΚΠΑ, με δυναμική παρουσία στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον Αλέξη Μητρόπουλο, η Αλίκη ηταν αυτη που ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του κόμματος με τους εκπροσώπους των media αλλά και τη χάραξη της στρατηγικής σε θέματα επικοινωνίας.

Η ίδια διαφοροποιήθηκε απο τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και βγήκε στους δρόμους μαζί με τα μέλη της νεολαίας που ειχαν αποχωρήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα. Παράλληλα,η μεταστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις προσφυγικές ροές μετά την απομάκρυνση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου την έφερε πιο κοντά σε δυναμικές λύσεις για το προσφυγικό. Όπως λένε εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο υπο κατάληψη ξενοδοχείο, η Αλίκη Κοσυφολόγου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Πρωτοβουλίας και στη συγκέντρωση της Κυριακής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εξω απο τη Βουλή.

Την παρέα της Κουμουνδούρου στο City Plaza συμπλήρωσε πρόσφατα και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία στήριξε απο την αρχή την κατάληψη και βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών μαζί με το στενό της φίλο, Ηλία Χρονόπουλο. Η παρουσία τριών πρώην κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη της οδού Αχαρνών μονο τυχαία δεν ειναι καθώς, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο της Αριστεράς, το προσφυγικό αποτελούσε εξαρχής αφορμή ώστε να επανεμφανιστούν οι συνιστώσες που τραβούν πλεον αντίθετο δρόμο απο τους πάλαι ποτε συντρόφους τους.

 

Εικόνες καταστροφής – Έκλεβαν ρεύμα από σύρμα του τρόλεϊ Φοβερές καταστροφές στο εσωτερικό του City Plaza, προκάλεσαν οι καταληψίες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ζημιές εκτιμώνται σε 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά, οι καταληψίες πιθανότατα έκλεβαν ρεύμα από το σύρμα του τρόλεϊ, όπως φαίνεται από φωτογραφία που ανέβασε η ίδια. Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ , παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της στην ΕΛΑΣ για να προχωρήσει σε επιχείρηση στο κτίριο, οι αξιωματικοί είτε έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες, είτε της έλεγαν ευθέως ότι δεν έχουν πολιτική εντολή από την τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Στο κτίριο ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι διαλυμένος, όπως τα έπιπλα και τα κλιματιστικά, ενώ χρήζει απολύμανσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ