Κόσμος

Brexit: Συναντήσεις του Βρετανού διαπραγματευτή με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ο πρόσφατα διορισθείς διαπραγματευτής του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, θα πραγματοποιήσει μία σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις, Ανίκα Μπρέιντχαρτ, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ντέιβιντ Φροστ ο πρόσφατα διορισμένος διαπραγματευτής του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ντέιβιντ Φροστ θα συναντηθεί με την επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κλάρα Μαρτίνεζ Αλμπερόλα, με τον προσωρινό γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ίλτζε Γιουχανσόνε και τον Στέφεν Ριζο, της Taskforce  για το Brexit» δήλωσε η Μπρέιντχαρτ.

Οι συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδιώκει ένα Brexit χωρίς συμφωνία αλλά υπογράμμισε ότι γίνονται προετοιμασίες για ένα τέτοιο σενάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...