ΗΠΑ

APY-9: Τα προηγμένα ραντάρ θα είναι τα «μάτια» του αμερικανικού στρατού στον αέρα

Η κατασκευαστική Lockheed Martin θα συνεχίσει να παράγει εξελιγμένα αεροπορικά ραντάρ για χάριν του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Υπεγράφη νέα σύμβαση ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για πολυετή παραγωγή (MYP) 24 επιπλέον ραντάρ APY-9 για το πρόγραμμα αεροσκαφών E-2D του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα είναι επίσης γνωστό ως «Advanced Hawkeye».

Το πρόγραμμα εξοπλισμού των ραντάρ APY-9 πλησιάζει την ολοκλήρωση μιας τρέχουσας σύμβασης πενταετούς παραγωγής το 2020, αλλά οι συναρμόδιοι συμφώνησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους με παραδόσεις από το 2021 έως το 2025. Η τελευταία σειρά ραντάρ θα περιλαμβάνει τη νέα προηγμένη τεχνολογία στους εξοπλισμούς τέτοιου είδους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να παράγουμε ραντάρ APY-9 για τα Αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις ΗΠΑ με αναβαθμίσεις των επιδόσεων των πολεμικών τους μηχανών», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος Ken Kaminski

Το ραντάρ APY-9 είναι ένα σύστημα επιτήρησης Ultra High Frequency (UHF) που παρέχει μηχανικές και ηλεκτρονικές δυνατότητες σάρωσης σχεδιασμένες να ανιχνεύουν τους μικρότερους στόχους – και περισσότερους από αυτούς – σε μεγαλύτερο εύρος, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές και στην ξηρά. Τοποθετείται στα αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού και επιτηρεί τις θάλασσες άλλα και τις ακτές.

«Η ομάδα έχει αποδώσει εξαιρετικά καλά μέχρι σήμερα, όσον αφορά την παράδοση όλων των συστημάτων μας APY-9 με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Kaminski.

Οι παραγωγή των ραντάρ πραγματοποιείται σε εργοστάσια της Lockheed Martin στις Συρακούσες και στο Owego της Νέας Υόρκης και στο Clearwater της Φλώριδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...