Κόσμος

14 χώρες με 3.300 στρατιώτες κάνουν διεθνή στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Περίπου 3.300 στρατιώτες από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Ευρωπαϊκών, συμμετείχαν στην κοινή και πολυεθνική άσκηση, Agile Spirit 19 στην περιοχή εκπαίδευσης Vaziani της Γεωργίας, 90 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Το Agile Spirit 19 είναι μια διεθνής άσκηση μεταξύ των Γεωργιανών Αμυντικών Δυνάμεων και των χωρών της Ατλαντικής συμμαχίας, που σχεδιάστηκε για να εγκαθιδρύσει μια ισχυρή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, των αμυντικών επιχειρήσεων και να αναβαθμίσει τα επίπεδα κατάρτισης μεταξύ των συνεργαζόμενων εθνών.

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την κοινή και πολυεθνική ετοιμότητα, τη διαλειτουργικότητα, την κινητικότητα και τη στάση των αξιόπιστων δυνάμεων σε όλο το ευρωπαϊκό στερέωμα, αλλά πιο συγκεκριμένα στη Γεωργία. Το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στο AGS 19 θα διεξάγει ασκήσεις εικονικής μάχης, ασκήσεις με πυρά καθώς  και πιο ρεαλιστικές ασκήσεις πολεμικών σεναρίων εκπαίδευσης. Προετοιμάζοντας κατά αυτό τον τρόπο το προσωπικό κάθε χώρας για ένα πλήρες φάσμα προκλήσεων.

Αμερικανικά τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων και υψηλού επιπέδου κινητικότητας, ελαφριά οχήματα μεσαίας τακτικής ικανότητας, βαρέα φορτηγά οχήματα οπλισμού, παραλλαγές οχημάτων Stryker καθώς και πολλά άλλα συμμετέχουν στην άσκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι ακόμη πιο κοντά, στις βάσεις τους στα κατεχόμενα εδάφη της Γεωργίας.

Τα κατεχόμενα εδάφη της Γεωργίας είναι τα εδάφη που καταλαμβάνει η Ρωσία μετά τον Ρωσο-Γεωργιανό πόλεμο το 2008. Αποτελούνται από περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, των οποίων το καθεστώς είναι ζήτημα διεθνούς διαμάχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...