Κόσμος

Χωρίς τέλος η εθνοκάθαρση για τους Χριστιανούς στο Ιράκ

Αυτό που οι χριστιανοί του Ιράκ θέλουν από τη Δύση είναι να παραδεχτεί την απλή αλήθεια: ότι υπάρχει εθνοκάθαρση των χριστιανών στην περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Tim Stanley σε συνάντηση στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας την περασμένη Τρίτη.

Ο ιστορικός και αρθρογράφος, που εργάζεται για την καθημερινή εφημερίδα The Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις επέστρεψε από μια επίσκεψη στις πεδιάδες του Ιράκ.

"Αν δεν λέμε τι συμβαίνει πραγματικά στην περιοχή, που γίνεται εθνοκάθαρση τόσο των χριστιανών όσο και του Yazidis, επιτρέπουμε στο ισλαμικό κράτος και άλλους δράστες να ξεφύγουν", δήλωσε ο Stanley σε εκδήλωση για τον Διωγμό των Χριστιανικών Μειονοτήτων , που διοργανώθηκε από την Henry Jackson Society, ένα βρετανικό think-tank για την εξωτερική πολιτική.

Δεδομένου ότι το ισλαμικό κράτος απομακρύνθηκε από την περιοχή, οι εκτοπισμένοι Ιρακινοί άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν στις κοινότητές τους, αλλά εξακολουθούν να ζουν με φόβο και εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι. Οι θύλακες των αγωνιστών του ISIS είναι ακόμα ενεργοί και  πυρκαγιές έπληξαν τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες στρέμματα γης και καλλιεργειών "που ανήκουν σε άπιστους" στο βόρειο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν μεταφερθεί σε περιοχές που προηγουμένως ελέγχονταν από τον ISIS, αποθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εμπορεύονται με τους χριστιανούς, δήλωσε ο Stanley.

Τον Ιανουάριο, μια ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε έρευνες στη χώρα για να συλλέξει στοιχεία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από ισλαμιστές κρατούμενους μαχητές, προκειμένου να μεταφέρουν τους δράστες σε δικαστήριο στο Ιράκ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν απρόθυμο να αναγνωρίσει τη βία κατά των Χριστιανών και του Γιαζίντι ως γενοκτονία, παρά τις πιέσεις ακόμη και ορισμένων κρατών , όπως είναι η Ολλανδία

Όσοι επέστρεψαν στις κοινότητές τους και επιθυμούν να φύγουν, αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως οι δυτικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων θεώρησης, σύμφωνα με τον Stanley.

Οι Η.Π.Α., υπό τη διοίκηση του Τράμπ, δέχονται λιγότερους Ιρακινούς πρόσφυγες από ότι κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ομπάμα. Αντ 'αυτού, έστειλαν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή για να υποστηρίξει τους ιρακινούς Χριστιανούς και τον Γιαζίντι που είχαν υποφέρει από την κατοχή των τζιχαντιστών. Η Βρετανία ήταν επίσης ανεπαρκής στην υποδοχή Χριστιανών από το Ιράκ.

Ο Stanley αναγνώρισε ότι δεν είναι πάντα απλό θέμα να πιέζουμε τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίζουν με δίκαιο τρόπο τους χριστιανούς. Οι Χριστιανοί συχνά θεωρούνται όργανα των δυτικών κυβερνήσεων και ως τέτοιοι θεωρούνται απειλή για την εθνική ταυτότητα ή την ασφάλεια. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι να βοηθήσει κανείς τους χριστιανούς χωρίς να τους εκθέσει σε υπερβολικό κίνδυνο, είπε.

Για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται τη συμπερίληψη του θέματος της θρησκευτικής ελευθερίας στις μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Μάθιου Ρις, επικεφαλής της υπεράσπισης της Open Doors στην Ουκρανία και στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...