Οικονομία

Χατζηδάκης: 60000 πλούσιοι έχουν χρέος 800 εκατ. προς ΔΕΗ!

Απέκλεισε ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της εταιρείας.

 

«Δεν είναι φτωχοί, είναι πλούσιοι» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης για μερίδα οφειλετών στη ΔΕΗ καθώς όπως ανέφερε τα 800 εκατ. από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα έχουν 60.000 άνθρωποι.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ απέκλεισε ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της εταιρείας. «Η σημερινή διοίκηση ζητάει εδώ και μήνες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο» ανέφερε.

Σημείωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία έχασε το 90% της αξίας της στο χρηματιστήριο, εξαιτίας κυρίως της εγκατάλειψης του μοντέλου της μικρής ΔΕΗ και της υιοθέτησης μέτρων που επέβαλαν στην επιχείρηση να περιορίσει το μερίδιο αγοράς της στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα.

Χαρακτήρισε τη σχετική ρύθμιση «τραγελαφική» που όπως πρόσθεσε «προφανώς δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο και για την οποία θα πρέπει να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά πολλά χρόνια».

 

Συνέχισε την κριτική του για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ΔΕΗ παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και το πουλάει μετά στους ανταγωνιστές της- στα περιβόητα συμφέροντα, τα οποία υποτίθεται ότι πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ- σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι στο ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της επιχείρησης αλλά και της αγοράς στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι την Τετάρτη.

Την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ είχε περιγράψει ο κ. Χατζηδάκης και προ ημερών όταν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές