Εσωτερική Ασφάλεια

"Φρουροί της Ακρόπολης": Αστυνόμευση πλέον και σε τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας - Βίντεο

Την ασφάλεια θέλει να προωθήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Γι' αυτόν τον λόγο, αστυνομικοί οπλισμένοι σαν «αστακοί» ξεκίνησαν ήδη περιπολίες σε τουριστικά, πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

 

Αστυνομικοί οπλισμένοι σαν «αστακοί» ξεκίνησαν ήδη περιπολίες σε τουριστικά, πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, εφαρμόζοντας το «δόγμα» του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να αυξηθούν οι ομάδες των αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι ομάδες αποτελούνται από έξι-επτά αστυνομικούς και κινούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας με κλειστά φορτηγάκια.

Αρχικά, θα «σταθμεύουν» σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως στην οδό Ερμού και στην Πύλη Αδριανού και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο. Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Οι αστυνομικοί «κομάντο» έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων, ακόμα και ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών, στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης.

Το σχετικό θέμα ανέδειξε και το Star, κάνοντας λόγο για τους «φρουρούς της Ακρόπολης», μεταξύ άλλων, καθώς και για τα νέα, ευρωπαϊκού τύπου πρότυπα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/COWNmKM0DpQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...