Κόσμος

Φονικές βροχοπτώσεις σαρώνουν την Αϊτή -Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης την πρωτεύουσα της Αϊτής, σύμφωνα με έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποίησε το απόγευμα χθες Τετάρτη η πολιτική προστασία.

Τρεις κάτοικοι βρέθηκαν νεκροί χθες στην κοινότητα Σιτέ Σολέιγ, ενώ άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς.

Κοντά στην πρωτεύουσα, ένα τείχος κατέρρευσε εξαιτίας της βροχής και κατέστρεψε περίπου δέκα οικήματα. Τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί αγνοούνται. Πέντε σοβαρά τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ βαριά μηχανήματα προσπαθούσαν σε όλη την αϊτινή πρωτεύουσα να ανοίξουν δρόμους που έκλεισαν από κατολισθήσεις λάσπης και προσχωματώσεις εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους περιοχών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να χτυπηθούν από πλημμύρες να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.

Βροχές και καταιγίδες «ενδέχεται να πλήξουν τη χώρα τις επόμενες δύο ημέρες», προειδοποίησε η γενική διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Η τεράστια έλλειψη υποδομών απορροής των υδάτων της βροχής στις μεγάλες πόλεις της Αϊτής ενοχοποιείται συχνά για τις εκτεταμένες καταστροφές όταν εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο, η Αϊτή απειλείται από τους κυκλώνες, ενώ, εξαιτίας της παντελούς απουσίας αστικού σχεδιασμού στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, ακόμη και μια απλή νεροποντή αρκεί για να απειληθούν οι ζωές των κατοίκων των πιο υποβαθμισμένων περιοχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...