Κοινωνία

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Συγκλονίζει η μητέρα του μετά την απόφαση του δικαστηρίου – Ξέσπασε σε κλάματα-Βίντεο

Απόφαση–«κόλαφος» για τους δολοφόνους του Μάριου Παπαγεωργίου, δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικά σε 2 κατηγορούμενους.

Δέκα μήνες τώρα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου περίμενε τη στιγμή της ετυμηγορίας των δικαστών. Σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αισθάνθηκε δικαιωμένη.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα, γιατί έτσι δικαίωσαν τη μνήμη του παιδιού μου. Εύχομαι με την απόφαση της Εισαγγελέως στο τέλος να μάθουμε την αλήθεια», είπε ξεσπώντας σε κλάματα η μητέρα του Μάριου.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της:

https://www.youtube.com/watch?v=Wlr1SQyfdzs

 

Απόφαση – «κόλαφος» για τους δολοφόνους του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβιασης και συμμορία ήταν η τιμωρία που επέβαλαν οι δικαστές στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ελαφρυντικά

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβιασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλακισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων

Λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία η εισαγγελέας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, καθώς θεώρησε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η συζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 προσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μαριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «ο Θεός να σε συγχωρησει».

Το δικαστήριο έκανε δεκτη την πρόταση της Εισαγγελεως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφια στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετασει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ