Ένοπλες Συρράξεις

«Τυφώνας» στη Μ.Ανατολή: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ναυτικό αποκλεισμό σε Ιράν-Υεμένη - Πολεμικές προετοιμασίες

Πολύ επικίνδυνα σενάρια για την Μέση Ανατολή αλλά και την Μεσόγειο έρχονται στην δημοσιότητα, αποτελώντας προμήνυμα σοβαρότατων εξελίξεων σε σχέση με το Ιράν, την Υεμένη και στο βάθος την Ρωσία και την  Κίνα οι οποίες αποτελούν το κύριο στόχο της Δύσης στην ανελέητη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα τους πιο άγρια από ποτέ .   

«Απευθυνόμαστε τώρα σε αρκετές χώρες για να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα συνασπισμό κατά του Ιράν», δήλωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ  Γ.Ντάνφορντ, πρόεδρος του μεικτού αρχηγείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, έχουν σφυρηλατήσει ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα δημιουργηθεί ένας διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός που θα αποστείλει πολεμικά πλοία στον Περσικό κόλπο, τα οποία θα διασφαλίζουν τα  στρατηγικά ύδατα εκτός του Ιράν και της Υεμένης, χώρες  τις οποίες κατηγορεί η Ουάσινγκτον για παράνομες επιθέσεις, σύμφωνα και με τον ανώτατο Αμερικανό στρατηγό .

«Απευθυνόμαστε τώρα σε αρκετές χώρες για να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν συνασπισμό που να διασφαλίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας τόσο στα στενά του Ορμούζ όσο και στο Μπαμπ Αλ Μαντάμπ», δήλωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ  Γιόζεφ Ντάνφορντ.

«Νομίζω ότι πιθανότατα κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προσδιορίσουμε ποια έθνη έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία και στη συνέχεια θα συνεργαστούμε άμεσα με τους στρατιωτικούς ηγέτες τους, για να προσδιορίσουμε τις συγκεκριμένες δυνατότητες που θα υποστηρίξουν», κατέληξε ο ίδιος.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα λάβουν χώρα άσχημες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν επέλθει και η πολυπόθητη συμφωνία των συμβούλων ασφαλείας ΗΠΑ, Ρωσίας, Ισραήλ, στις διαβουλεύσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Ιερουσαλήμ εδώ και μερικές ημέρες.      

Το Ισραήλ παρακολουθεί το Ιράν από ξηρά, θάλασσα και αέρα σε περιοχές πολύ κοντά στα ιρανικά σύνορα.

Ήδη ισραηλινά υποβρύχια περιπολούν στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα, συλλέγοντας πληροφορίες που αφορούν το Ιράν.

Την ίδια ακριβώς περίοδο η αμερικανική πολεμική αεροπορία ανέπτυξε τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-22 Raptor στην αεροπορική βάση στο Κατάρ εν μέσω της συνεχιζόμενης κόντρας με το Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της USSOCOM, τα F-22 Raptor μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση τους στο Κατάρ στις 27 Ιουνίου.

Μιλάμε για περίπου 10 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία μεταστάθμευσαν στο Κατάρ ως μέρος της διαδικασίας ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων που ζητήθηκαν από την κεντρική διοίκηση στην περιοχή του Κόλπου.

Τα αεροσκάφη αυτά φέρουν βλήματα επιφανείας-αέρος και είναι ικανά για τρομερές επιθέσεις εδάφους.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η ανάπτυξη ισραηλινών υποβρυχίων για την απαγόρευση πλεύσης των ιρανικών πλοίων στον Κόλπο, και αμερικανικών αεροσκαφών F-22,  θα αυξήσει τη δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ του συνασπισμού των ΗΠΑ και του Ιράν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...