Κόσμος

Τρόμαξε τον πλανήτη ο Κιμ με την εκτόξευση των δύο πυραύλων - «Νέο μοντέλο» ο ένας από τους δύο

Την παγκόσμια ανησυχία που προκάλεσε η εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς νωρίς το πρωί της Πέμπτης έρχεται να επιτείνει η αποκάλυψη από αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο πυραύλους είναι νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο πύραυλος αυτός σχεδιάστηκε πρόσφατα και έπεσε αφού διένυσε απόσταση 690 χιλιομέτρων.

Ο άλλος πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 430 χιλιομέτρων προτού πέσει στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή πυραύλων μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο στα τέλη Ιουνίου, όταν και συμφωνήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση.

Η κίνηση θεωρείται πως αποτελεί ένδειξη της οργής της Πιονγκγιάνγκ για τα προσεχή κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων τον Αύγουστο.

Η Νότια Κορέα είχε διαπιστώσει πως υπήρχαν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην εκτόξευση και αναλύει λεπτομερειακά την κατάσταση σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Κυανός Οίκος, η νοτιοκορεάτικη προεδρία. Το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που δεν βοηθούν να αποκλιμακωθεί η ένταση, χαρακτηρίζοντας τη νέα δοκιμή απειλή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έκρινε ότι η δοκιμή «δεν έχει άμεση επίπτωση» στην ασφάλεια της χώρας του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του χαρακτήρισε τις δοκιμές «εξαιρετικά λυπηρές» και πρόσθεσε ότι αποτελούν «παραβίαση αποφάσεων του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...