Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία: 15 νεκροί από κατάρρευση τείχους λόγω της κακοκαιρίας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 69 τραυματίστηκαν στην Ινδία όταν τείχος κατέρρευσε πάνω σε παράγκες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκαλεί μουσώνας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές στην πόλη Μουμπάι.

Καταρρακτώδεις βροχές για δύο συνεχόμενες ημέρες
Ο τείχος κατέρρευσε μέσα στη νύχτα, περί τις 02:00 τοπική ώρα (στις 23:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τανάτζι Καμπλ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της ινδικής μεγαλούπολης.

Στο Μουμπάι, στη δυτική πλευρά της Ινδίας, που μετρά περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, εκδηλώνονται σήμερα καταρρακτώδεις βροχές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η κατακρήμνιση έφθασε τα 300 χιλιοστά μέσα σε 24 ώρες κατά τόπους.

Συναγερμός στην Ινδία -Καλούν τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω
Η δραστηριότητα στην πόλη έχει σχεδόν παραλύσει. Οι αρχές κήρυξαν εκτάκτως τη σημερινή ημέρα (02/07) αργία και ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία έμειναν κλειστά και πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι εξετράπησαν.


Το τείχος στην Ινδία -Φωτογραφία: AP
Ο τείχος που κατέρρευσε βρισκόταν σε φτωχοσυνοικία στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες στα συντρίμμια. Ένας αξιωματούχος είπε πως κατορθώθηκε να διασωθούν πάνω από 12 άνθρωποι.

Το Μουμπάι θέλει να μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο κόμβο του χρηματοοικονομικού τομέα, όμως μεγάλα τμήματα της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν όταν εκδηλώνονται οι βροχές των μουσώνων κάθε χρόνο, καθώς η εκτεταμένη και άναρχη δόμηση, οι συχνά φρακαρισμένοι από σκουπίδια αγωγοί της αποχέτευσης και οι ποταμοί τα καθιστούν ευάλωτα σε πλημμύρες.

15 άτομα έχασαν τη ζωή τους
15 άτομα έχασαν τη ζωή τους -Φωτογραφία: AP/Rafiq Maqbool

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...