Κόσμος

Το όργιο φημών για τον θάνατο του Ερντογάν και η δηλητηριώδης ατάκα του Ενές Καντέρ


Η "είδηση" πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή έκανε την εμφάνισή της αργά το βράδυ της Δευτέρας. Αν και επίσημα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, αν ο Τούρκος πρόεδρος είχε πεθάνει, θα το είχε μάθει όλος το πλανήτης…

Τα hashtag όπως #Erdogan#Erdogan died, δεν άργησαν να γίνουν trend στο twitter. Η φήμη πως ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή άρχισαν από sites της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Ερντογάν είχε πεθάνει στην Κωνσταντινούπολη από καρδιακή προσβολή.

Από την τουρκική προεδρία δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση. Η ιστοσελίδα Arab Turk, μόνο, επικαλούμενη προεδρική πηγή, αλλά ανώνυμη, έγραψε πως οι φήμες περί θανάτου του Ερντογάν είναι αβάσιμες.

Και ενώ όλος ο πλανήτης συζητά για τον Ερντογάν και την κατάσταση της υγείας του, ένας (από τους πολλούς) ορκισμένους εχθρούς του Τούρκου προέδρου, ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ, με ένα βιτριολικό σχόλιο στο twitter εξήγησε γιατί, θεωρεί, πως αποκλείεται ο «σουλτάνος» να έχει πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

«Δεν μπορεί να έπαθε καρδιακή προσβολή. Δεν έχει καρδιά» έγραψε ο πρώην NBAer, Ενές Καντέρ.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας είναι οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν και ποτέ δεν έχει κρύψει την απέχθειά του για τον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ