Ελληνοτουρκικά

Το τουρκικό ΥΠΕΞ «καλωσορίζει» τον Δένδια: Είστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση που απαντά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος αλλά και σε δηλώσεις το Νίκου Δένδια.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και τονίζεται πως «στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία υποστηρίζει τα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της. Όμως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού καθώς οι ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει εντάξει ακόμη και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για το μοίρασμα των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες».

Στην ανακοίνωση όμως γίνεται και αναφορά κατά του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Μας παραξενεύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νικου Δένδια για όσα είπε σε συνέντευξη του σχετικά με τις νόμιμες δραστηριότητες πραγματοποιεί η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ο τίτλος ’κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης’ στην πραγματικότητα ανήκει στην Ελλάδα. Το ᾽άτακτο παιδί᾽᾽της Ευρώπης είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και μαζί με την Ελλάδα οδηγεί σε αστάθεια την ανατολική Μεσόγειο», τονίζεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ