Κόσμος

Το νέο κόλπο του Σόρος! Ετοιμάζει νέο think tank για τους πολέμους

Μπορεί οι πιο κακοήθεις πλουτοκράτες να ενώνουν τα χέρια για να τερματίσουν τους πολέμους των ΗΠΑ για πάντα;

Αισιόδοξο ακούγεται, μέχρι να παρατηρήσει κανείς την εμπλοκή του Σόρος ΚΑΙ ΕΔΩ!!!

Ένα νέο άρθρο της Boston Globe αναφέρει πως Σόρος και Charles Koch, μαζί οι δυο δισεκατομμυριούχοι ,έχουν πετύχει να συγκεντρώσουν μέχρι ώρας μισό εκατομμύριο δολάρια για να ξεκινήσουν μια νέα δεξαμενή σκέψης (Think tank) με στόχο να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτά που συνήθως κάνουν οι δεξαμενές σκέψης που χρηματοδοτούνται από δισεκατομμυριούχους.

Να τελειώσουν τους πολέμους των ΗΠΑ!

Είναι η δεύτερη φιλολαϊκίστικη πρωτοβουλία Σόρος μετά την πρόσφατη πρότασή του για περαιτέρω φορολόγηση των πλουσίων

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως Κοχ και Σόρος είναι πολιτικά αντίθετοι. Ο Σόρος είναι ένα παλιομοδίτικο φιλελεύθερο μοντέλο, ενώ οι αδελφοί Koch είναι οι δεξιόστροφοι.

Τώρα έχουν βρει κάτι για να συμφωνήσουν: οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματίσουν τον «πόλεμό για πάντα και να υιοθετήσουν μια εντελώς νέα εξωτερική πολιτική ».

"Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι το Ινστιτούτο Κουίνσι θα υποστηρίξει πιθανώς την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τη Συρία, επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, λιγότερο συγκρουσιακές προσεγγίσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, το τέλος των εκστρατειών αλλαγής καθεστώτος κατά της Βενεζουέλας και της Κούβας και τέλος απότομες μειώσεις στον προϋπολογισμό για την άμυνα”, αναφέρει το άρθρο.

Στον δημοσιογραφικό και πανεπιστημιακό κόσμο-άραγε αυτόν που ελέγχεται από τους ίδιους;-η ιδέα είχε μεγάλη ανταπόκριη.

"Σίγουρα καταλαβαίνουμε το σκεπτικό του Soros και του Koch, και μια πλατφόρμα τερματισμού του ατελείωτου πολέμου αυτό ακούγεται πολύ ελπιδοφόρο ", δήλωσε ο δημοσιογράφος Dan Cohen.

"Ένα νέο think-tank για την εξωτερική πολιτική που θα προωθήσει μια προσέγγιση στον κόσμο με βάση τη διπλωματία και την αυτοσυγκράτηση παρά τις απειλές, τις κυρώσεις και τους βομβαρδισμούς; ΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!, " ήταν το τιτίβισμα της Rania Khalek.

Άλλοι έχουν μια πιο σκεπτικιστική άποψη. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι δύο πολυεκατομμυριούχοι έγιναν ξαφνικά πολέμιοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού απέναντι στο Ιράν και αλλού, την στιγμή μάλιστα που οι Koch και ο Soros έχουν ενεργήσει ως τοξικοί διαμεσολαβητές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα το νέο think tank υποτίθεται πως επιδιώκει τον τερματισμό της ημερήσιας ατζέντας αλλαγής καθεστώτος στη Βενεζουέλα, ωστόσο ο δημοσιογράφος Greg Palast αναφέρει ότι οι αδελφοί Koch αποτέλεσαν σημαντική κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την ατζέντα.

Άλλο παράδειγμα; Το think tank υποτίθεται ότι επιδιώκει μια αποκλιμάκωση στη Συρία, όμως η δημοσιογράφος Vanessa Beeley και το Mintpress News έχουν τεκμηριώσει εκτεταμένους δεσμούς μεταξύ του George Soros και των διαφόρων ΜΚΟ του με την ατζέντα της ανατροπής της κυβέρνησης της Συρίας.

Το 2014 ο δημοσιογράφος Mark Ames παρατήρησε ότι ο Σόρος "χρηματοδότησε πολλές από τις ΜΚΟ που συμμετείχαν σε«επαναστάσεις χρώματος», συμπεριλαμβανομένων δωρεών προς τις ίδιες τις ΜΚΟ της Ουκρανίας .

Τα παραδείγματα δεν σταματούν εκεί και όλα μαζί θέτουν σε μικροσκόπιο σκεπτικισμού αυτό το νέο think tank.

Ο όρος "think tank" αναφέρεται σχεδόν πάντοτε σε μια ομάδα ακαδημαϊκών που προσλαμβάνονται από πλουτοκράτες για να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ καλό και έξυπνο να γίνει κάτι πολύ κακό.

Είναι βασικά εργαλεία για τα συμφέροντα της κατηγορίας των δισεκατομμυριούχων που σπάνια ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων.

Επομένως όταν εφεξής βλέπετε τις λέξεις "Ινστιτούτο Quincy" σε αναφορές από την τάξη πολιτικών / μέσων ενημέρωσης να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. Αν αυτό το think tank είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, θα το δούμε με την πάροδο του χρόνου στις επιπτώσεις που θα έχει στην κυβερνητική πολιτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...