Τεχνολογία

Το Ίντερνετ γεμίζει ρύπους τη Γη! (infographic)

Οι τελευταίες σχετικές μελέτες επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το πόσο βλαβερό για την ατμόσφαιρα είναι το Διαδίκτυο.

Πολλοί θα αιφνιδιαστούν μαθαίνοντας ότι κάθε φορά που στέλνουν ένα e-mail, κάθε φορά που κάνουν μια αναζήτηση στο Google και κάθε φορά που βλέπουν ένα video στο YouTube συμβάλλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην κλιματική αλλαγή.

Ο Μάικ Μπέρνερς Λι, ειδικός στον τομέα των βλαβερών για την ατμόσφαιρα αερίων και αδελφός του δημιουργού του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web) Τιμ Μπέρνερς Λι, έκανε ευρύτερα γνωστό το θέμα αυτό σε βιβλίο του για το πόσο συμβάλλουν διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες στην αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όπου τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η χρήση του Διαδικτύου συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα.

Οι τελευταίες σχετικές μελέτες επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το πόσο βλαβερό για την ατμόσφαιρα είναι το Διαδίκτυο αλλά και το κινητό τηλέφωνο. Με δεδομένο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο το Ιντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα, το αποκαλούμενο «ψηφιακό αποτύπωμά» του στον πλανήτη μεγαλώνει ανησυχητικά πλέον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...