Κόσμος

Τουρκία: Συνεχίζεται η μεταφορά τμημάτων των S-400-Εικόνα



Ακόμη δύο φορτία μεταφέρθηκαν στην Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, την Κυριακή.

Ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε το Σάββατο ακόμα μία παρτίδα από εξαρτήματα των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων. Η πρώτη παρτίδα έφτασε την Παρασκευή.

Ακόμα δύο φορτία, το πέμπτο και το έκτο, με τμήματα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 παραδόθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Τα δύο φορτία έφτασαν στην αεροπορική βάση Μουρτέντ της Άγκυρας, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει και έβδομο φορτίο.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1150294603058286592?ref_src=twsrc%5Etfw

Ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε το Σάββατο ακόμα μία παρτίδα από εξαρτήματα των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων. Η πρώτη παρτίδα έφτασε την Παρασκευή.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να ανακοινώσει στο τέλος εβδομάδας κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν τη συμφωνία για την παράδοση των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επέκριναν σφοδρά τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, ισχυριζόμενες ότι το σύστημα S-400 ήταν ασύμβατο με τα συστήματα αεράμυνας του NATO.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ