Μέση Ανατολή

Τεχεράνη: "Προκλητική ενέργεια" από το Λονδίνο η κατάσχεση του τάνκερ στο Γιβραλτάρ

Η Τεχεράνη θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα σύνορά της, διαμήνυσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον για την "προκλητική", όπως χαρακτήρισε, κατάσχεση του τάνκερ Grace 1.

Απειλητική και λανθασμένη ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμίρ Χατάμι, την κατάσχεση του τάνκερ με σημαία Παναμά, στο Γιβραλτάρ.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ο Χατάμι είπε πως η χώρα του δεν θα ανεχτεί αυτό που αποκάλεσε ο ίδιος ως «θαλάσσια ληστεία».

«Πρόσφατα η Βρετανική κυβέρνηση, σε μία προκλητική ενέργεια, κατάσχεσε ένα πετρελαιοφόρο στα ανοιχτά των ακτών του Γιβραλτάρ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνούς κανόνες και τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο Χατάμι.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ξεχωριστά στην κατάρριψη του αμερικανικού drone πάνω από το Στενό του Ορμούζ, στέλνοντας μήνυμα στην Ουάσινγκτον ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

Το δεξαμενόπλοιο Grace 1 κατασχέθηκε την Πέμπτη από την αστυνομία του Γιβραλτάρ και τελωνειακούς υπαλλήλους και Βρετανούς βασιλικούς πεζοναύτες.

Ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ, Φάμπιαν Πικάρντο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επαρκείς αποδείξεις ότι το σούπερ τάνκερ μετέφερε αργό πετρέλαιο στα διυλιστήρια Μπάνιας στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές